Asennetta & asusteita

Kasvojen ilmeillä ja elekielellä vaikutat siihen, kokevatko muut sinut lämminhenkiseksi ja aidoksi.

Karisma vaatii lämminhenkisyyttä

Viime viikolla kirjoittelin läsnäolon kyvystä karisman rakentamisessa, toinen tärkeä ominaisuus karismaattisessa olemuksessa, on lämminhenkisyys.

Karismaattinen ihminen saa muut tuntemaan olonsa tärkeiksi. Siitä on pohjimmiltaan kysymys. Kysymys ei ole sinusta itsestäsi, vaan siitä millaisen vaikutelman saat aikaan ympärilläsi olevissa henkilöissä. On vaikea saada muille hyvä ja merkityksellinen olo, jos olemuksessa ei ole lämminhenkisyyttä. Toisille tämä ominaisuus on luontevaa ja tulee automaattisesti, mutta lämminhenkisyyttäkin voi treenata.

Lämminhenkisyys on aitoa myötäelämistä, empatiaa, sympatiaa, kuuntelua, kannustusta, hyväntahtoisuutta, epäitsekkyyttä, välittämistä ja halua toimia yhteisen hyvän puolesta. Kehonkieli on lämminhenkisyyden välittämisessä ydin asia, välität sitä silmiesi ja kasvojesi kautta.

Lumenen ambassadorilla Mariella Sarkimalla on karismaa. Hän on sekä lämminhenkinen, että aidosti läsnä.

Lämminhenkisyyden harjoittelu vaatii hieman enemmän harjoittelua ja sisäistämistä, jos se ei ole luontainen piirre. (Läsnäolo, josta viime viikolla kirjoitin on helpompaa ja siitä kannattaakin aloittaa). Lämminhenkisyys vaatii myötätuntoa, kiitollisuutta ja kykyä positiivisuuteen.

Aloita kirjaamalla päivittäin kolme tai viisi positiivista asiaa, joista sinä päivänä olit onnellinen ja kiitollinen. Myötätunnon harjoittelu kannattaa aloittaa itsestä. Miten olla myötätuntoinen itseä kohtaan? Hyväksymällä omat puutteet ja virheet. Olen ihan hyvä tällaisena kuin olen. Kirjoita vaikka itsellesi kirje, mitä ihanaa minussa on. Se voi tuntua ensin yllättävän hankalalta, mutta älä anna periksi. Et menetä mitään, jos kokeilet. Joskus helpottaa, jos kirjeen kirjoittaa kolmannessa persoonassa, ikäänkuin ulkopuolisena tarkkailijana.

Kun kehityt näissä omaan elämääsi kohdistuvissa positiivisuus harjoituksissa, laajenna näkemällä kanssaihmisten hyviä puolia ja silloin oletkin jo lämminhenkisyyden synnyinsijoilla. Positiivisuus ja myötätunto heijastuvat silmistäsi ja kasvojesi ystävällisesti ilmeestä.

Aika deepeissä tasoissa mentiin, mutta jos oikeasti haluat kehittyä karisman mestariksi, pitää lämminhenkisyys ja läsnäolo olla hallussa. Kun tunnet niitä aidosti, kehosi viestii niitä automaattisesti.

Huh, ensi viikolla kevyempää aihetta. Nauttikaahan hetkistä ja halailkaa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *