Asennetta & asusteita

Ovatko kaapissa roikkuvat vaatteet sinun näköisiäsi? Löydätkö helposti päälle puettavaa?

Järjestä vaatekaappi tyylisi mukaiseksi

Viime viikolla kirjoitin moodboardin hyödyntämisestä tyylin rakentamisessa, nyt seuraa jatkoa sille.
Kun olet tehnyt hyvää pohjatyötä ja koonnut suunnitelmat/moodboardin mm. seuraaviin aihealueisiin

  • juhlaan
  • töihin
  • arkeen
  • harrastuksiin ja vapaa-aikaan

on aika astella vaatekaapin ääreen. Raivaa kaappiin yllä oleville aiheille omat alueensa. Suurin on usein työn ja arjen sektori.

 

Vertaa, vastaako tyylisi leikekirja omaa vaatekaappiasi?
Vertaa, vastaako tyylisi leikekirja omaa vaatekaappiasi?

Tässä kohtaa on hyvä myös pysähtyä miettimään, missä vietät aikaasi eniten? Onko arjessasi paljon edustusta tai juhlia? Millaista kaapin sisältöä tarvitset eniten? Vertaa vastauksia oman vaatekaappisi sisältöön. Vastaavatko siellä riippuvat vaatteet sinun arkeasi, vai onko painotus nurinkurinen? Joskus, erityisesti naisilla, saattaa vaatekaapista löytyä paljon juhlaan ja erilaisiin rientoihin sopivia juttuja, mutta helppoja arki ratkaisuja onkin suhteessa liian vähän. Silloin ollaan helposti tilanteessa jolloin ”ei ole mitään päälle pantavaa”.

Kun olet saanut vaatteet ja asusteet omille sektoreille, vertaa sisältöä kokoamaasi moodboardiin. Vastaavatko ne toisiaan? Jos vastaus on kyllä, onnittelut, olet löytänyt tyylisi ja onnistunut rakentamaan kaappiisi näköisesi sisällön.  Jos huomaat, että vastaus on ei, hae kynä ja paperia ja käy sisältöä läpi. Kirjaa ylös mitä tarvitset.

 

Kirjaa ylös kaapistasi puuttuvat palaset, niin hankit vain sen, minkä vahvistuksen kaappisi kaipaa.
Laita muistilapulle ylös kaapistasi puuttuvat palaset, niin hankit vain sen, mitä vahvistusta kaappisi kaipaa.

Rakenna olemassa olevista vaatteista ja asusteista valmiita kokonaisuuksia ja laita muistiin puuttuvat palaset. Siten saat pikku hiljaa toimivan ja näköisesi vaatekaapin. Vältyt myös tehokkaammin huti- ja heräteostoksilta, kun tiedät kaupoissa mitä etsiä (vaikka spontaaneja heräteostoksia pitää välillä kyllä tehdä, erityisesti matkustaessa).

Muistathan pois heittämisen sijasta laittaa kierrätykseen jutut, jotka eivät oikeastaan kuulu tyyliisi tai ovat väärän kokoisia.

Mitä muuta kaappia järjestettäessä sitten pitäisi miettiä? Siitä lisää myöhemmin, pysykäähän mukana!

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *