Asennetta & asusteita

Kokeilemalla erivärisiä huiveja löydät itseäsi miellyttäviä värejä. Ne missä iho hehkuu, silmien väri syvenee ja mieli virkistyy, ovat sinulle parhaita värejä. (Turha tiukkapipoisuus on syytä hylätä. Vaikka värianalyysi sanoisi sinulle sopivan pastelli sävyt, mutta mieli tekee oranssia, anna palaa!) Kuvat omasta arkistosta.

Hyötyä huiveista, iloa väreistä!

Huivien olisi hyvä kuulua jokaisen vaatevalikoimaan. Miehetkin käyttävät nykyään paljon huiveja ja niillä saa vaikka konservatiivisen asukokonaisuuden muutettua trendikkääksi. Valitse huiviksi omien kasvojesi väriin sopiva sävy. Oikean värinen huivi saa ihosi hehkumaan ja silmäsi säihkymään. Huivilla on helppo uudistaa puvustoa ja pehmentää esimerkiksi mustien vaatteiden kovaa kontrastia ihoa vasten. Värien kanssa ei kannata olla liian tiukkana. Joskus tuntuu, että keltainen piristää ja toisinaan voi vaalean sininen rauhoittaa. Kokonaisuudella on enemmän merkitystä, kuin yksittäisellä värillä.

Jos kuitenkin mietit, mitkä värit sinulle sitten käyvät, voit saada selkeyttä asiaan ihan yksinkertaisella pikku testillä. Ota alkuun kaksi valkoista kangasta, toinen kylmän ja kirkkaan valkoisena ja toinen lämpimän ja kerman valkoisena. Testaa päivänvalossa, peilin edessä, kummalla valkoisella olet terveemmän näköinen. Jos viileämpi väri toimi paremmin, sinulle sopivat lähtökohtaisesti viileämmät värit ja päinvastoin.

Kesäisissä pastelli väreissä on viileä sävy ja mukana on se paljon puhuttu musta, joka perinteisten värianalyysien mukaan löytyy vain talven värikartasta. Me kaikki voimme sitä kuitenkin käyttää, jos lähimmäksi kasvoja tuo vain omaan ihoon sopivan sävyn tai meikkipohja on hyvä.
Kesäisissä pastelli väreissä on viileä sävy ja mukana on se paljon puhuttu musta, joka perinteisten värianalyysien mukaan löytyy vain talven värikartasta.

Huivi voi olla asiallinen, se voi olla leikkisä, dramaattinen tai naisellinen. Huivi viimeistelee asun ja on kevyt mukana kuljetettava. Matkoilla huivit ovat korvaamattomia. Samat matkavaatteet näyttävät aivan toisenlaisilta, kun yhdistelet niihin erivärisiä ja eri materiaaleista tehtyjä huiveja.
Jos käytät punaisen sävyisiä huiveja, sävytä huulipuna tai -kiilto huivin väreihin. Kokonaisuus on upea ja viimeistelty. Toimiva vinkki on myös poimia silmistä sävyjä huiveihin (silmän iiriksestä löytyy monesti useampaa sävyä). Tämä toimii varmasti.

Syksyisiä ruskan värejä, joissa hehkuu lämpöä!
Syksyisiä ruskan värejä, joista hehkuu lämpöä!

Ole tarkkana kuosien kanssa. Jos vaatetuksessasi on jo kirjavuutta, valitse selkeä, yksivärinen tai hillitty huivi. Jos asusi taas on rauhallinen ja jopa tylsähkö, voit huivin avulla tehdä siitä trendikkäämmän ja sähäkämmän. Silmälasit ja huivit ovat hyvä parivaljakko. Hauskannäköisen ja viimeistellyn ilmeen saat, kun käyttämästäsi huivista löytyy samaa väriä kuin silmälaseistasi. Uskalla valita värejä! Ne piristävät sekä omaa että toisten mieltä.

Kevättä ilmassa ja lämpöä väreissä. Kaikki värit käyvät kaikille, kun sävy vain on oikea.
Kevättä ilmassa ja lämpöä väreissä. Kaikki värit käyvät kaikille, kun sävy vain on oikea.

Huiveja valittaessa on hyvä kiinnittää huomiota myös materiaaliin. Jätä ohuet polyesteri huivit kauppaan, valitse laadukkaita materiaaleja. Jos etsit ohutta juhla huivia ja silkki tuntuu liian hintavalta, valitse viskoosia sisältävä materiaali. Se hengittää, näyttää kauniilta, eikä rypisty.

Käytä huivi ostoksillakin tarvittaessa ammattilaisen apua. Hyvä asiakaspalvelija osaa etsiä väreihisi ja käyttötarkoitukseesi sopivat huivit. Häneltä saat myös vinkkejä huivien erilaisiin solmimistapoihin. Muista kuitenkin, että huivi näyttää hyvältä ja nuorekkaalta, myös ihan rennosti kaulalle kietaistuna. Se ei vaadi monimutkaisia solmimistemppuja.

Löytyikö kuvista sinun mieltäsi miellyttäviä värejä? Rohkeasti kokeilemaan!
Löytyikö kuvista sinun mieltäsi miellyttäviä värejä? Rohkeasti kokeilemaan!

Vielä pieni vinkki siitä mustasta väristä, jota jokaisen kaapista löytyy. Voit hyvin käyttää mustaa, kunhan lähimpänä kasvoja on omalle iholle sopivan sävyinen huivi tai koru tai jos sinulla on hyvä meikkipohja, hiukan poskipunaa ja sipaisu väriä huulilla.

Huivit hulmuamaan ja viikonloppua kohti!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *