Asennetta & asusteita

Huivista hameeksi!

Viime viikolla kirjoitin vinkkejä huivien solmimiseen, jatketaan vielä samalla teemalla. Pidän ompelemisesta ja vaatteiden tuunailusta. Lemppari mekkoni ovat saaneet vuosien varrella kehuja ja haluankin nyt jakaa helpon kesäleninkini ohjeen. Kahdesta samanlaisesta huivista saat helposti ommeltua elegantin hameen tai hieman pienemmistä huiveista syntyy kiva tunika.

Yhdistä kaksi samanlaista huivia (kevyt, liukas ja laskeutuva materiaali toimii parhaiten) ja ompele niiden sivut kiinni suoralla ompeleella (1.) niin että jätät käsille ylös aukot ja alas jää halkiot. Jätä sivulle liehukkeet (riippuen huivin koosta, noin 20-40cm). Kuvissa näkyvän mekon huivit ovat 130cm leveitä ja sivutikkausten väli on 65cm. Ota tässä huomioon oman keskivartalosi koko, liian kapealle tikattu ei näytä hyvältä. Jätä väljyyttä tähän.

Yksinkertainen ohje huivihameen tekoon. Vyöllä saa keskiosan kurottua siroksi.

Tee vyötärön korkeudelle napinlävet (2.), joihin voit pujottaa haluamasi narun tai vyön, kuromaan vyötärökohtaa esiin.

Ompele muutama tikki olkapäiden kohdalle (3.), niin että syntyy venekaula-aukko. Huivin yläkulmiin voit laittaa myös tikkaukset (4), niin saat trendikkäät hihat, joista olkapäät tulevat esiin. Voit jättää tämän myös tekemättä, jolloin syntyy hihaton versio, pidemmillä, sivuissa olevilla liehukkeilla. Jos taas haluat käsivarret peittoon, tee useampi tikkaus käsivarren matkalle.

Valmis! Varmasti saat kohteliaisuuksia yksilöllisestä leningistäsi, joka hulmuaa kesäisessä tuulessa!

Jään muutamaksi viikoksi lomalle, nauttikaa olostanne ja palataan rentoutuneina kesälaitumilta!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *