Asennetta & asusteita

Hehkuvaa positiivisuutta

Tapahtuipa eräällä reitillä radan päästä radan päähän, että viereeni istui viehättävä henkilö. Hän tervehti iloisesti, hymyili ja istuutui keveästi viereeni. Hän kehui kohteliaasti mekkoani ja väriyhdistelmääni ja kertoi saavansa iloa elämän kauneudesta. Aloitimme keskustelun.

Hymyily, sisäinen hehku ja aito elämänilo säteilevät meistä ulospäin, niin ettei ulkoisia puutteita edes huomaa. Nautitaan hetkistä! (Kuvan valotaideteos on Jyväskylän valokarnevaaleista syyskuulta.)

Viereeni oli istuutunut ehkä positiivisin koskaan tapaamistani ihmisistä. Tunnin keskustelun jälkeen ilmeni, että tämä hurmaava rouva oli käynyt läpi vakavan auto-onnettomuuden. Hänen kasvonsa oli rakennettu käytännössä uudelleen ja henki oli ollut, nenän sisäänpäin murtumisen vuoksi, hiuskarvan varassa. Hän oli käynyt läpi myös kaksi syöpää, joista toinen oli vienyt hänen molemmat rintansa. Tapaamishetkellämme hän oli sytostaattihoidossa.

Hän kertoi kokevansa itsensä naisena hiukan puolikkaaksi kaikkien leikkausten ja arpien jälkeen, mutta arvostavansa elämää enemmän kuin koskaan. Näin hänen kasvojensa ulkoiset arvet vasta kun hän itse toi ne esiin, en olisi muuten kiinnittänyt niihin lainkaan huomiota. Minä näin vain hymyn, kiharapilven, tuikkivat silmät ja elämäniloisen asenteen.

Kehonkieli ja säteily oli lumonnut minut.

Tämä vanhempi rouva nousi sillä junamatkalla, sillä asenteella, sillä taistelu tahdolla ja sillä avoimuudellaan esikuvakseni. Minäkin aion olla isona onnellinen mummo, tapahtuisipa matkan varrella sitten mitä vaan. Toivottavasti onnistun.

Positiivisia kohtaamisia tähän viikkoon!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *