Asennetta & asusteita

Mitä kuvat viestivät? Vasemman laidan hahmo on ylimielinen tiukkis, hänen vieressään tyttömäinen kesäheinä, hahmo valkoisissaan on asiantuntija roolissaan pätvä ja oikealla hymyilee se tavallinen metsäläinen. Muihin voisi olla mukava tutustua, mutta mustapukuinen rouva tiukkis ei houkuttele.

Ensivaikutelman armottomuus ja sen tiedostaminen

Olipa hän asiantuntevan näköinen! Hän oli moderni ja luova. Hän näytti vakavalta ja hieman mielikuvituksettomalta. Luotettavan oloinen. Maailman nainen. Hän oli iloinen ja energinen. Selvästi virkamies, ehkä pelimies. Boheemi. Taiteellinen. Menestyvä. Tiukka, auktoriteettinen, tomera. Muotitietoinen ja trendikäs. Innovatiivinen. Kohtaamisia ja nopeita johtopäätöksiä on elämämme pullollaan.

Ensivaikutelma syntyy keskimäärin 30 sekunnissa. Ulkoisella olemuksella on suuri vaikutus siihen millaisen mielikuvan itsestämme annamme. Ensikohtaamisissa ei valitettavasti sydän ja sisin pääse esille, ellei vastapuoli sitten ole hyvin tietoinen asiasta ja keskittynyt sisäisen kauneuden löytämiseen ja siltikin intuitio ja visuaalinen mielikuva puskee usein voimalla alitajuntaan.

Ensivaikutelmiin voi vaikuttaa ulkoisen olemuksen siisteydellä, värien käytöllä, puhtaudella, vaatetuksella ja yllätys, yllätys, silmälaseilla. Ihminen katsoo aina toista ihmistä silmiin ja on oleellista minkälaiset silmälasikehykset olemme pukeneet kasvoillemme, luomme niillä mielikuvaa persoonallisuudestamme. Ulkoisen kuoren, asujen ja asusteiden ohi menevät ainoastaan eleet ja ilmeet. Miten kehomme viestii? Onko asentomme avoin ja vastaanottava, vai sulkeutunut ja torjuva? Ei kai ilme vain ole epävarmuudessaan ylimielinen (siitä lisää täältä: https://blogit.ts.fi/asennetta-asusteita/ylimielisyys-pilaa-kokonaisuuden/). Jos kehon kieli on kohdallaan, se neutralisoi muun ulkoisen olemuksen vaikutuksen.

Ulkoinen olemuksemme ja kehomme viestivät koko ajan. Kuvien mallihenkilö on sama, mutta lookit ovat erilaiset. Kehon asento kuitenkin kertoo asenteesta eniten, vai mitä ajattelette?

Tapasin muutama viikko sitten uuden ihmisen eräissä illanistujaisissa. Hänen ulkoinen olemuksensa oli hieman epäsiisti ja se yhdistettynä kookkaaseen olemukseen, loi jopa pelottavan vaikutelman. Pimeässä olisin säikähtänyt. Katsoin silmiin ja ne tuikkivat hyväntuulisesti. Hymy oli ystävällinen ja kädenpuristus sopivan jämäkkä. Halusin päästä keskustelemaan hänen kanssaan ja tutustumaan siihen, mitä kuoren alta löytyisi. Ja sieltähän löytyi hyvä huumorintaju, lämmin sydän ja kiinnostava persoona. Sain uuden ystävän. Onneksi silmät ja ilme viestivät hyvän itsetunnon kautta oikeaa sisintä, vaikka ulkoinen olemus oli johtaa minut harhaan.

Haluaisin aina olla sydämeen näkevä ihminen. Olen kuitenkin liian voimakkaasti esteetikko, jonka visuaalinen silmä scannaa koko ajan ympäristöä ja tekee johtopäätöksiä, jotka voivat välillä osua harhaan. Kaikkea visuaalistakin informaatiota pitäisi opetella suodattamaan ja muistaa kontrolloida alitajunnan alkukantaisia johtopäätöksiä. Ainakin olisi erityisen tärkeää tiedostaa ulkoisen olemuksen ja eleiden vaikutus johtopäätöksiin, sillä suurimmalla osalla meistä systeemi toimii juuri luolamiesmäisen vaistonvaraisesti. Kenet haluamme laumaamme?

Hymyilyttäviä hetkiä viikkoonne!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *