Asennetta & asusteita

Pilottiaurinkolasejakin löytyy monen tyylisiä, klassikoista trendikkäisiin peilipintaisiin versioihin ja maskuliinisista hyvinkin naisellisiin.

Aurinkolasit: hyödyllinen ja trendikäs asuste

Keskiviikkona puhuttiin trendikkäistä ja hyödyllisistä kypäristä, tänään jatketaan vähintään yhtä tarpeellisten ja muodikkaiden asusteiden parissa, nimittäin aurinkolasien. Niiden suurin hyöty on ehdottomasti silmien suojaus, josta optikon roolissa koen velvollisuudekseni paasata. Tämän postauksen aion kuitenkin pyhittää ulkonäöllisille seikoille, blogin aiheena kun kerran on tyyli.

Ensi viikolla päästänkin sitten optikon irti ja kerron teille silmien suojaamisen tarpeellisuudesta ja erilaisten linssivaihtoehtojen eduista ja hyödyistä. (Ne joita tekniikka ja teoria eivät kiinnosta, voivat skipata ensi viikon.)

Nyt siis muotiin. Kevät 2015 on siitä ihana aurinkolasisaralla, että vaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan. Rinta rinnan kulkee useita trendejä, ja jokainen voi poimia niistä itselleen sopivimmat. Ja aurinkolaseja onkin hyvä olla useammat erilaiset ja eri käyttötarkoitukseen sopivat.

Puuterisen ja läpikuultavan värin, pyöreän muodon ja ohuiden metallisten aisojen vuoksi nämä aurinkolasit ovat supernaiselliset!
Puuterisen ja läpikuultavan värin, pyöreän muodon ja ohuiden metallisten aisojen vuoksi nämä aurinkolasit ovat supernaiselliset!

Trendikkäimmät kulkevat juuri nyt peilipintaisissa linsseissä ja mikä hauskinta, niitä saa tänä keväänä ja kesänä myös omilla voimakkuuksilla! Peilipinnat voivat olla sinisiä, liiloja, punaisia tai muita riemunkirjavia ja hillitymmille käyttäjille hopeisia tai kultaisia. Värikkäät peilipinnat ovat parhaimmmillaan juuri sporttisen tai rennon asukokonaisuuden kaverina (kuten keväthangilla tai uimarannoilla).

Nämä aurinkolasit tapasittekin jo kypärän seurana edellisessä postauksessa. Kehysten pinta on ihanan pehmeää samettia, joka on erityisen mukava talvisilla säillä.
Nämä aurinkolasit tapasittekin jo kypärän seurana edellisessä postauksessa. Kehysten pinta on ihanan pehmeää samettia, joka on erityisen mukava talvisilla säillä.

Pyöreät ja kissamaiset pokat ovat malleista ne muodikkaimmat, pilotti jatkaa yhä voittokulkuaan ja on omalla tavallaan klassikkomalli. Materiaaleista suosituinta on nyt muovi, ja sitä löytyykin sitten laidasta laitaan. On hyvinkin värikästä, mutta myös mennyttä aikaa henkiviä ja aikaa kestäviä kilpikonnakuoseja.

Väreistä klassikkoja ovat ruskean, harmaan, tummansinisen ja mustan eri vivahteet, ja tällaiset perusvarmat kehät tulisikin löytyä jokaisen aurinkolasivalikoimasta. Tällä kaudella tarjolla on myös ihanan sumuisia ja pastellisia värejä, luonnonvalkoisesta ja hunajasta kermaan.

Pehmeät, himmeät ja herkät värit näyttävät ihanan naisellisilta erityisesti vaaleahiuksisilla käyttäjillä. Aurinkolaseilla on helppo vaihtaa tyyliä ja ne toimivat loistavasti viimeisenä silauksena asukokonaisuudelle.

Nämä fiftari henkiset mustat aurinkolasit sopivat moneen menoon ja kokonaisuuteen.
Nämä fiftarihenkiset mustat aurinkolasit sopivat moneen menoon ja kokonaisuuteen. Kehissä ei ole mitään ylimääräistä, vaan hauska ja trendikäs muoto on niiden jippo.

Hanki lasit ammattilaiselta, joka osaa katsoa, että kehysten istuvuus on paras mahdollinen. Nenäkohdan tulee istua mukavasti, jotta aukkarit eivät valu nenänvarren lämmetessä kesäisillä ilmoilla. Nenäkohtia on kokonaan muovisia ja nenätyynyllisiä, joista jälkimmäiset ovat sovitettavissa käyttäjänsä mukaisesti. Nykyään myös muovisiin aurinkolaseihin saadaan asennettua tarpeen vaatiessa erilliset nenätyynyt.

Kehykset saattavat kaupassa tuntua hieman epämukavilta, mutta lähes kaikki lasit saadaan sovitettua mukaviksi. Pidä huoli, että näin tehdään.

Aurinkolasit silmille ja punaa hymyileville huulille, siinä tulevien kesäpäivien ehostus (muistakaa myös UV-suoja iholle).

Hoitakaahan aurinkolaseja hyvin, niin ne palvelevat pitkään. Tästä aiheesta lisää ensi viikolla..

Ohessa otoksia kauden aurinkolasimuodista, mikä on sinun suosikkisi?

Näissä klassisissa meripihkan ruskeissa aurinkolaseissa on trendikäs metallinen nenäsilta ja kapeat aisat.
Näissä klassisissa meripihkanruskeissa, muovisissa aurinkolaseissa on trendikäs metallinen nenäsilta, jota Milanon messujen mallistot tarjosivat runsain määrin. Kaikki aurinkolasit Optinäkö Synsamilta. Kuvat: M. Brandt.

2 kommenttia

  1. Mielenkiintoinen ja tyylikäs blogi! Ihania aurinkolaseja – vielä kun alkaisi paistaa!

    1. Kiitos! Kyllä se aurinko sieltä meille vielä suo säteitään ja sittenpähän nautitaan entistä innokkaammin! Säteilevää viikkoa räntäsateesta huolimatta!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *