Yrittäjänuorten silmin

« Pikaopas innovointiin | “It’s all about everything” »

Menestymisen monet raamit

Aihe Yleinen, 14.12.2016 9:21, Vilma Hyvönen

Menestystä voidaan mitata monella eri mittapuulla. Kaikki ihmiset menestyvät yksilöllisesti. Toiset menestyvät paremmin, toiset huonommin. Toisille menestyminen on toimeen tulemista, kun taas toisten tarvitsee tehdä huipputuloksia, tunteakseen itsensä menestyneeksi. Menestymistä tapahtuu niin työelämässä, kuin myös kotona ja vapaa-ajallakin. Myös toisten menestyminen kiinnostaa. Kun oma maa menestyy, ollaan niin ylpeitä. Mutta kun ei, niin silloin vajotaan maan alle ja toivotaan, että oltaisiin synnytty jonnekin muualle. Välillä myös toisten menestyminen tuntuu tärkeämmältä kuin toisten.

Lauantaina ja sunnuntaina sosiaalinen media täyttyi Saara Aallosta ja sunnuntaina valtava määrä suomalaisia kerääntyi seuraamaan Britannian X-Factorin finaalia, jossa Aalto oli toisena kilpailijana. Jännää oli seurata, kun sunnuntaina pelattiin myös salibandyn MM-finaali. Ikuiset kilpakumppanit, Suomi ja Ruotsi, vastakkain. Silti ensimmäinen uutinen, minkä kohtasin koko MM-kisoista oli, kuinka hienosti Suomi kaatoi Ruotsin rangaistuslaukauksilla. Yksi uutinen, ja sen jälkeen huomio olikin taas illan laulukilpailussa. Kumpi on menestyneempi, Aalto vai salibandyn maailmanmestarit? Entäpä jääkiekon maailmanmestarit?

Meillä Turun BisnesAkatemiassakin on kuusi eri osuuskuntaa, joista jokainen kokee menestymisen eri tavalla. Toisille sen määrittää liikevaihdon määrä, toisille tehtyjen projektien määrä ja toisille menestymisen määrittää asiakastyytyväisyys. Meitä on suuri määrä nuoria menestyjiä, jotka haluavat menestyä työelämässä vielä paremmin. Meistä jokainen ollaan jo oikeastaan aika menestyneitä, kun ollaan saatu tarpeeksi hyvät pisteet pääsykokeesta ja päästy tänne opiskelemaan.

Koen itseni jo nyt todella menestyneeksi, sillä uskallan seurata unelmiani. BisnesAkatemian ansioista pystyn jo nyt toteuttaa unelmaani (toimia yrittäjänä) sekä samalla opiskella mielenkiintoni kohteita. BisnesAkatemia on mahtava konsepti, joka mahdollistaa vielä monen menestystarinan syntymisen.

Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta koko BA:n puolesta!

Kaarlo Ervasti

Osuuskunta INNOA

2 Vastausta artikkeliin “Menestymisen monet raamit”

Korkeakoulutus vetäytyy Salosta | Reima Luoma: 14.12.2016 kello 11:43

[...] eikä tule puhua Turun ja Salon BisnesAkatemioista. Silti toistuvana teemana on noussut Yrittäjänuorten silmin -blogissa Turun Sanomissa ainoastaan Turun BisnesAkatemia, eikä mainintaa Salon kampuksen toiminnasta. Voisi [...]

Vilma Hyvönen: 14.12.2016 kello 13:36

Kiitos kommentistasin! Hyvällä asialla olet, ja todella hyvän tekstin olet kirjoittanut.

Blogi ei halua tuoda esille pelkästään Turun Bisnesakatemiaa, toimintaa kun on myös Salossa. Harmi, että tällainen kuva on sinulle välittynyt!

Blogi ei myöskään ole Turun ammattikorkeakoulun markkinointikanava, vaan tarkoituksena on toimia kanavana, jossa yrittäjyyden opiskelijat voivat kertoa vapaasti ajatuksistaan.

-Vilma

Kommentoi


Yrittäjänuorten silmin

  • Opiskelijayrittäjät Turun AMK:n Bisnesakatemiasta kertovat mietteitään yrittäjyydestä, opiskelusta, työelämästä sekä muusta maailman menosta. Kirjoittajat suorittavat opintonsa pyörittäen omia yrityksiään kohdaten niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin. Asenne ja tekemisen meininki ovat kuitenkin tärkeimpiä!

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle