Veronleimaus

« Miten ilmoitetaan pääomanpalautus? | On taas aika tarkistaa veroilmoitus! »

Viime hetken vinkit

Aihe Ei luokittelua, Esitäytetty veroilmoitus, Metsätalous, Palauttaminen, Vapaaehtoinen eläkevakuutus, Vihreämpi verottaja, 16.5.2011 23:36, Johanna Kotipelto

On toiseksi viimeinen ilta jättää veroilmoitus, niillä, joiden esitäytetyllä luki palautuspäivän kohdalla 17.5.2011. Verkossa ilmoituksensa kimpussa on edelleen tuhansittain suomalaisia.

Viikonlopun palautekorista löytyi pähkinöitä varmaan muidenkin mielestä:

Missä ne metsätalouden tulot oikein ilmoitetaan? Lupasitte pankkitunnuksilla.
- Palvelupolku onnahtaa, pahoittelen! Metsätalouden tulot ja menot saa eriteltyä omilla verkkopankkitunnuksilla Suomi.fissä. Demon avulla näkee etukäteen kirjautumatta, mitkä vaiheet ilmoittamisessa on.

Miten ilmoitan vapaaehtoiset eläkevakuutukset? Ne näkyvät paperilla mutteivät verkossa.

- Vapaaehtoiset eläkevakuutukset pitää vielä ilmoittaa paperilla. Verkkoilmoittamisen ulkopuolella ovat vielä myös mm. osinkotulot ja tulot ulkomailta. (Toivottavasti jo ensi vuonna..)

Minulle myönnettiin jatkoaikaa ilmoittamiseen, mutta en pääse enää verkkoon. Mitäs nyt?

- Valitettavasti verkkopalvelu sulkeutuu alkuperäisenä palautuspäivänä. Merkitse tiedot esitäytetylle veroilmoituksellesi, sujauta se palautuskuoreen ja jätä postin kuljetettavaksi.

Tein muutoksia verkossa, mistä näen vaikutukset?

Nyt ei auta kuin odottaa: saat syksymmällä uuden verotuspäätöksen postitse.

Verottajan tulosjännäys jatkuu

Takana on melkoinen tulosviikonloppu, viisuhuumaa ja vielä jääkiekkokultaa. Koska arvojärjestys luultavasti kuuluu 1) Lätkä 2) Viisut 3) Veroilmoitus, “kisajännäys” jatkuu meillä vielä täysillä. Seuraa verottajan tuloslaskentaa osoitteessa vihreampiverottaja.fi

Ps. Mitäkö ne tekevät, joiden palautuspäivä (10.5.) meni jo? He kirjaavat esitäytetylle paperilleen tarvittavat korjaukset ja sujauttavat blanketin palautuskuoreen postin tuotavaksi.

Lisää vinkkejä Vero.fissä

Kommentoi


Johanna Kotipelto

  • Esitäytetty veroilmoitus on viranomaispalvelu, jonka 5,1 miljoonaa kansalaista saa. Tässä blogissa Johanna Kotipelto tuo esitäytetyn veroilmoituksen kulttuuripääkaupungin juhlahumuun veroilmoitusaikaan 2011. Työssään Verohallinnossa hän vastaa henkilöverotuksen viestinnästä ja ePalvelujen markkinoinnista. Esitetyt mielipiteet eivät välttämättä vastaa Verohallinnon virallista kantaa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle