Veronleimaus

« Esitäytetty saapuu kulttuuripääkaupunkiin | Pitääkö veroilmoitus aina palauttaa? »

Teetkö veroilmoituksen netissä?

Aihe Esitäytetty veroilmoitus, Kotitalousvähennys, Matkakulut, Pääomanpalautus, 21.4.2011 15:15, Johanna Kotipelto

Kansallinen urheilujuhlamme, veroilmoituksen täyttäminen, siirtyi muutama vuosi sitten kalenterissa  keväämmälle, kun tammikuinen veroilmoitus haudattiin tyhjänä. Kevään korvalla koteihin tulee hyväksyttäväksi veroilmoitus esitäytettynä, ja muutaman vuoden tuon “urheilusuorituksen” on voinut tempaista netissä.

Esitäytetyn veroilmoituksen tiedot pitää tarkistaa. Se kannattaa silloinkin kun ehdotettu lopputulos vakuuttaisi että verottaja on velkaa sinulle päin.

Tänä keväänä keskusteluun on noussut pääomanpalautus: Elisa ja muutamat muut pörssiyhtiöt ovat maksaneet osakkeenomistajilleen pääomanpalautuksia. Kokosimme Veroilmoitusohjeet-sivulle muutamia keskeisiä ohjeita veroilmoituksensa täydentäjille:

Esitäytetyn veroilmoituksen pitäisi kolahtaa postiluukusta viimeistään ensi viikolla. Jos veroilmoitusta ei silloin kuulu, ilmoitusta voi tiedustella omasta verotoimistosta.

Tietoviikko toteutti tällä viikolla lukijakyselyn, jonka vastaajista reilusti puolet aikoo korjata veroilmoituksensa netissä. Neljännes vastaajista ilmoitti, ettei veroilmoituksessa ole mitään korjattavaa.

Jos joku aikoo veroilmoitustaan korjata pääsiäisen aikana, verkkopalvelumme on auki. Hyvää pääsiäisen aikaa!

2 Vastausta artikkeliin “Teetkö veroilmoituksen netissä?”

Dunlop Cruisemax Whitewall Rear Tire: 22.4.2011 kello 22:15

Thank you very much for your help, this site has been a great rest from the books,

jarkko törnström: 24.4.2011 kello 10:03

Poliitikot väittä, että eläketulovähennystä ei ole vähennetty. Minulta on kuitenkin v:n 2010 verotuksessa sitä vähennetty 1772€.Niin hallitus- kuin oppositiopuolueiden edustajat väittävät tässä kohdin tapahtuneen virhe. Tämä nosti valtionveron osuutta n. 220 €/v. Tähän tulisi tietenkin saada selitys ja mahdollinen korjaus!

Kommentoi


Johanna Kotipelto

  • Esitäytetty veroilmoitus on viranomaispalvelu, jonka 5,1 miljoonaa kansalaista saa. Tässä blogissa Johanna Kotipelto tuo esitäytetyn veroilmoituksen kulttuuripääkaupungin juhlahumuun veroilmoitusaikaan 2011. Työssään Verohallinnossa hän vastaa henkilöverotuksen viestinnästä ja ePalvelujen markkinoinnista. Esitetyt mielipiteet eivät välttämättä vastaa Verohallinnon virallista kantaa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle