Tyylissimo

« Joulumarkkinoiden aika |

Sillä silmällä Linnan pukuja

Aihe Uncategorized, 6.12.2012 20:50, Heidi Pyhälahti

Täällä taas kyttäillään… Pukuja. Saunan jälkeen parempaa päälle, kynttilät olivat ikkunalla kello 18 ja herkut pöydällä siinä vaiheessa kun Mariankadun ovet avautuivat.
Presidentin puoliso Jenni Haukion yllä nähty, Paola Suhosen suunnittelema tummansinikultainen iltapuku sopi mielestäni malliltaan ja sävyltään upeasti sirolle ja hillittyyn tyyliin mieltyneelle Haukiolle. Itse odotinkin sinistä, mutta ehkäpä yksiväristä yönsinistä. Tämä oli kuitenkin kuosia myöten ensi kertaa itsenäisyyspäivän vastaanottoa emännöivälle Haukiolle nappivalinta: puvun Maakuntakukat-kuosissa on nähtävillä kaikkien maakuntien kukat.

Turkulaisilla suunnittelijoilla on ihan hyvä edustus jälleen Linnan vieraiden puvustajina. Tämän päivän tyylisivuilta voi lukea, miten Liedon Tuulissuolta tulee valtaosa miesten puvuista, Topper Uniform kun on pukenut niin kadetit, puolustusvoimat, poliisivoimien ja pelastuslaitosten edustajat, papiston kuin presidentin adjutantitkin. Naisten juhlapukupuolella Muotikuun valmispukuja ja liikkeen omistajan, suunnittelija Jaana Varkki-Terhon omia luomuksia nähtiin tuttuun tapaan paljon. Upeista korseteistaan ja korsettiyläosaa kunnioittavista iltapuvuistaan tunnettu turkulainen suunnittelija Kisu Korsi oli tällä kertaa saanut suunnitella kaksi pukua Linnaan.

Toinen näyttävistä puvuista tanssii aivan varmasti pian Linnan salin lattialla, se nimittäin hehkuu merivoimien komentaja Veli-Jukka Pennalan puolison, Anja Pennalan yllä.
- Pennalan puku henkii uutta Matador-mallistoani. Se läikehtii syvän punaisen sävyissä ja puku on kolminkertaisesta silkistä valmistettu ja maustettu henkäyksenohuella pitsillä. Puvussa on draaman lisäksi myös herkkyyttä, sillä helmassa on kerroksittain keveää silkkiorganzaa lähes 15 metriä! kertoo Korsi.
Upea puku on moniosainen jatkokäyttömahdollisuuksien maksimoimiseksi, mutta se näyttää kuitenkin yksiosaiselta juhlapuvulta.

Samoin turkulaisen Pukuni-ompelimon yrittäjä Saara Toivanen oli ilokseen saanut suunnitella ja valmistaa peräti kolme pukua Linnan juhliin. Neljäskin tilaus oli jo miltei selvä, mutta aikataulu olisi ollut sen verran kiireinen, että asiakas päätyi pitäytymään jo olemassa olevassa puvussa.
Toivanen suunnitteli muun muassa Maria Lohelan (ps) upean vaaleansinisen, strassikoristeisen pitsipuvun.
- Sain häneltä puvun suhteen oikeastaan vapaat kädet, mutta mietimme yhdessä päälinjat, värin ja mallin. Värjäsin tähän pukuun kymmenen metriä valkoista pitsiä vaaleansiniseksi, kun muuten mieleistäni ei löytynyt, Toivanen hymyilee.

Muiden suunnittelijoiden luomuksista toki silmää miellyttivät Suomen muodin huipulle -ohjelman ensimmäisen kauden voittajan Katri Niskasen upeat, usein tavattoman kauniisti ja taidokkaasti drapeeratut eli vedostetut luomukset. Niskaselta Linnaan oli tänä itsenäisyyspäivänä päässyt peräti kymmenen pukua, ja ansaitusti.

Yksi, mitä nyt en vain tällä kertaa ymmärtänyt, oli Lisa Sounion “nallepuku”… Aiempina vuosina Souniolla on ollut Suomen karttaa ja isän armeijakuvaa - kylläkin varsin hienossa - Tiia Vanhatapion suunnittelemassa iltapuvussa digitaaliprinttinä, ja nyt sitten tuo punainen nallekarkki helmassa. Hmm. No, odotan lisätietoa, mutta vaikka tarina olisi kuinka ihana, jotenkin punainen nalle ei nyt vain sytyttänyt.
Yksi digitaaliprintti olli tällä kertaa hauska nähdä, kun lapsuudenkaverini Heidi Jokinen Suomen partiolaiset ry:n puheenjohtajana asteli Linnaan sinivalkoisessa iltapuvussaan, jossa oli digiprinttinä Suomen partiolaisten logo. Minusta puku oli hyvällä maulla toteutettu - ei joka järjestön logo sopisi presidentinlinnaan, mutta partiolaisten kyllä. Onnea Heidi valinnasta.

Kauniin näyttelijän Laura Birnin nahkapuku oli mielestäni mahtava, siis aivan upea. Tyylikäs, nyt kovasti pinnalla olevaa trashion-trendiä henkivä. Miltei samanlainen puku on jokin aika sitten saamani Trashion!-kirjan kannessa, muuten!

Ilkka Kanervan naisystävän Elina Kiikon yllä nähty kermanvaalea kreikkalaishenkinen puku sopi kauniisti Kiikolle, joka tosin oli kovin, kovin hoikassa kunnossa. Puvun väljyys teki oikeutta ryhdikkäälle vaikkakin hentoiselle vartalolle. Näyttelijä-laulaja Maria Ylipään yllä nähty Hanna Sarénin suunnittelema, suorastaan ihana kirkkaanpunainen puku sopi Ylipäälle erinomaisesti. Kun selkä on kaunis, hartiat ja ryhti kunnossa, pidän kovasti selästä avoimista ja usein edestä korkeammalle nousevista iltapuvuista. Ne ovat sensuelleja mutta todella tyylikkäitä ja kiinnittävät varmasti katseet. Tässä puvussa miehustakin oli hyvinkin avoin, mutta se oli niin simppeli, että ilme säilyi tavattoman tyylikkäänä. Lainekampaus oli valittu aivan nappiin puvun henkeen.
Yhdysvaltain Suomen suurlähettilään puolison Cody Oreckin yllä nähty poroteemainen, nudensävyinen Mert Otsamon luomus miellytti silmääni niin ikään kovasti. Otsamo on kovassa nosteessa, tämä mies tunnetaan jo melko laajalti maailmalla. Jos nyt ostaisin iltapuvun ja olisin varoissani, luulenpa, että marssisin Otsamon luo. Tai itse asiassa se olisi pitänyt tehdä heti Muodin huipulle -ohjelman alettua…

Mutta nyt on pakko syödä välillä noita herkkuja. Juhlavaa itsenäisyyspäivää teille, lukijat!

7 Vastausta artikkeliin “Sillä silmällä Linnan pukuja”

Jaana K.: 6.12.2012 kello 22:23

Moi, minäkin pidin Haukion puvusta! Joku ei, oliko se mallimamma Kukkohovi. Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa myös sinulle!
Jaana

Heidi Pyhälahti: 6.12.2012 kello 23:08

Kiitos Jaana!
Pidin myös kovasti Jaana Pelkosen puvusta ja siitä, että räppäri Cheek edusti noin tyylikkäänä ja antoi esimerkkiä nuorille. Oli hyvännäköinen nimittäin tuo Louis Vuittonin kapealinjainen, istuva puku.
Hyvää myöhäisillan jatkoa!

Kirsti Mäkelä: 7.12.2012 kello 10:14

Hei, minusta Silja Lehtinen on silmiinpistävän upea. Erottui joukosta - edukseen. Pidän keltaisesta.
Kirsti

Heidi Pyhälahti: 7.12.2012 kello 11:42

Aivan totta Kirsti, ihan unohdin! Keltainen on ihana ja aurinkoinen väri. Itsekin käytän sitä paljon kesällä, kun hipiä saa vähän väriä. Talvella ja juhlissa se on Suomessa yllättävä, mutta Lehtisellä kun on purjehtijana koko ajan pientä rusketusta iholla, sopii hänelle erinomaisesti. Keltainen tummien joukossa erottui kyllä edukseen.
Heidi

Katarina Kallioranta: 7.12.2012 kello 12:04

Moi vaan!
On hienoa, että tällä osastolla Turun Sanomissa ymmärretään, mistä ihmiset itsenäisyyspäivän juhlissa ovat kiinnostuneet. Asiantunteva teksti.
Terveisin Katarina

Karipekka Jäppinen: 10.12.2012 kello 11:47

Tule apuun Heidi!
Olemme kinastelleen puolisoni kanssa itsenäisyyspäivän juhlista saakka, oliko Marko Ahtisaarella kaulassaan kravatti vai joku muu.
Ratkaisua odottaen Karipekka

Heidi Pyhälahti: 10.12.2012 kello 12:27

Hei Katarina, kiitos! Olen koittanut aina kirjoittaa vapaapäivältäni jotain tännekin, kun kerran asuja silmä tarkkana seuraan.

Terve Karipekka, siinäpä onkin ongelmallinen vaate tuo Ahtisaaren kaulavaate. Kyseessä oli Lisa Sounion kertoman mukaan vintageliikkeestä Lontoosta mukaan tarttunut kaulavaate, jonka voi solmia haluamallaan tavalla. Pariskunta oli aikonut solmia sen solmukkeen eli rusetin tapaan, mutta se ei ollut näyttänyt hyvältä. Lopulta kaulavaate oli jätetty solmiomaisesti roikkumaan muttei siihen oltu kuitenkaan tehty solmiosolmua. Koitin vielä zoomata kuvaa, enkä nähnyt mitään solmua, puoliwindsoriakaan, siinä yläosassa. Eli kyseessä oli ihan kaulavaate (tai plastron), jonka voi solmia haluamallaan tavalla solmukkeeksi, solmion tapaan tai jättää enemmän auki, huivimaisesti.

Mukavaa viikkoa kaikille toivottelee Heidi

Kommentoi

Heidi Pyhälahti

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien Tyyli-sivun ja TS Teema -liitteiden tuottaja. Värit, muodot, materiaalit ja musiikki ovat kiehtoneet lapsesta saakka, joten muodista oli helppo innostua. Kenkäparejakin on kertynyt kaappiin miltei vuoden jokaiselle päivälle omansa... Tyyli on jotain enemmän, ja trendit ovat sen mauste.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle