Tyylissimo

« Nuorta designia jälleen Hansatorilla | Joulumarkkinoiden aika »

Peruscatwalkin onnistunut murha

Aihe Uncategorized, 11.11.2012 0:50, Heidi Pyhälahti

No nyt se on nähty, ja kylläpä pidin! Se oli kuin perinteinen muotinäytös olisi pantu paloiksi, yhdistetty paloihin tarina, tavanomaisesta taustamusiikista poikkeava, kiinnostava ja tarinaa tukeva äänimaailma, performanssia, valo- ja videotaidetta sekä tanssia. Siitä yhdistelmästä oli sitten koottu ihan uudennäköinen näytös, joka esitteli täkäläistä nuorta vaatesuunnittelua ja monen kulttuurialan osaamista. Vinkkasin marraskuun ensimmäisen päivän tyylisivulla Dressing mimian ja Irokoon ensi kertaa yhdessä järjestämästä näytöksestä, mutta en silti osannut odottaa, mitä nuoret, luovat turkulaiset saisivat aikaan. Aikaansaannos sai tänä vuonna nimekseen Kansa.

Näytös koostui kahdesta osasta, väliajalla jaetuista Valosta ja Pimeydestä. Näytös pysyi koossa alusta loppuun, ja kaikki sen osat olivat yhtä tärkeitä paloja suomalaisuuden, Suomen kansan ja kansan tyylin kuvaamisessa. Videoteokset tai -kollaasit täydensivät kunkin suunnittelijan töitä, ja perinteisistä catwalk-näytöksistä tuttu mallin rooli pikemminkin vaatehenkarina kuin elävänä tuntevana ihmisenä oli miltei päinvastainen: mallit ilmensivät kunkin malliston teemaa elein, ilmein ja liikkein koko tunneskaalan mitalla.

Tällä kertaa mukana olleiden vaatesuunnittelijoiden töistä paistoi useasta jo selvä ammattimaisuus - näistä suunnittelijoista tullaan monesta kuulemaan vielä laajemminkin. Toki seitsemän suunnittelijan joukossa oli jo hyvin kokeneitakin tekijöitä, mutta taso oli korkea jo ensimmäistäkin kertaa mukana olleilla. Saapa nähdä, kuka voittaa suunnittelijakilpailun tänä vuonna ja saa ensi vuodeksi nimeään kantavan oman näytöksen! Äänestys kävi illassa kuumana. Omia suosikkejani suunnittelijapuolelta olivat tänä vuonna ehkäpä Minna Leinonen ja Riikka Mäntymaa Islay-mallistollaan. Luulen, että malliston minimalismi ja moderni skandinaavisuus vain on jotain sellaista, mikä kolahtaa minuun kertanäkemältä. Jokainen sisääntulo oli kuitenkin jollain tavalla vaikuttava - jossain korostui audiovisuaalinen puoli, jossain vaatteiden uudentyyppinen muotoilu tai molemmat yhtenä kertovana suomalaisuuden vyyhtinä. Ihastuttava palanen kokonaisuutta oli esimerkiksi Veera Vuorenpään upean Tuonelan joutsen -malliston sisääntulo. Verkkaisen dramaattista flyygelisäestystä osuvampaa en olisi siihen voinut kuvitella.

Täällä vielä kaikki mallistot ja suunnittelijat luettelona. Mutta nyt, muutama huono kännykkäkameran kuva tapahtumasta teille näin yötä vasten. Älkää ihmetelkö autiota alakatsomon eturivistöä ja lavanvierustaa - alue on tarkoituksella tyhjä, sillä sieltä ei olisi voinut nähdä kokonaisuutta ja alueella oli tekniikkaa. Ja muuten, kiitos teille lukijani, jotka tulitte päivällä Wiklundille TS-treffeille minua tapaamaan! On aina mukava saada sähköposteille kasvot. Samalla kiitos hyvistä juttuvinkeistä. Rentouttavaa viikonlopun jatkoa. :)

3 Vastausta artikkeliin “Peruscatwalkin onnistunut murha”

Kaisa: 12.11.2012 kello 8:39

Oli hieno! Tanssiesityksetkin näyttäviä. Näinkin muuten sinut katsomossa. Hieno hiuskoriste sinulla! :D
T. Kaisa

Heidi Pyhälahti: 12.11.2012 kello 9:50

Hei Kaisa ja Sofia!

Eikö vain ollutkin hieno show. Äänimaailma toisti upeasti teemaa. Hyvin oli yleisöäkin, mukavaa nuorille tekijöille. Kiva että tekin bongasitte tapahtuman.
Heh, ja kiitos Kaisa, pidän kovasti tuollaisista hatukkeista - saa nopeasti juhlatyylin, vaikkei muuten ehtisi niin laittautua.
Mukavaa viikkoa teille!

Heidi

Jaana K.: 12.11.2012 kello 19:49

Kiitti kiitti Heidi taas, tyylisivulta huomasin tuon ja ostin liput, kyllä kannatti! Ihan erilainen oli kuin aiemmin. Tykkäsin aiemminkin mutta tämä oli enemmän taide-elämys ja aiemmat kaksi joissa olen ollut enemmän muotitapahtumia/näytöksiä. Jaana

Kommentoi

Heidi Pyhälahti

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien Tyyli-sivun ja TS Teema -liitteiden tuottaja. Värit, muodot, materiaalit ja musiikki ovat kiehtoneet lapsesta saakka, joten muodista oli helppo innostua. Kenkäparejakin on kertynyt kaappiin miltei vuoden jokaiselle päivälle omansa... Tyyli on jotain enemmän, ja trendit ovat sen mauste.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle