Tyylissimo

« Karamelleja, mausteita ja lämpölaajenemisia | Nuorta designia jälleen Hansatorilla »

Kultainen vaatepuu Samujille ja Rintalalle

Aihe Uncategorized, 19.10.2012 9:33, Heidi Pyhälahti

Kultainen vaatepuu -muotipalkinto myönnetään tänä vuonna vaatesuunnittelija Samu-Jussi Kosken Samuji-merkille. Raadin mukaan merkki on laadukas, kansainvälisesti ja kaupallisesti menestynyt sekä moderni. Se kiinnostaa sekä Suomessa että ulkomailla, ja raati näkee sillä olevan yhä potentiaalia kasvuun. Malliston tavoitteena on tuottaa kestävää designia: vaatteita, jotka kestävät pitkään sekä laadun että tyylin puolesta. Raadin mukaan Koskella on vahva oma tyyli ja visio suunnittelussaan.

Kultainen vaatepuu -raati myöntää tänä vuonna myös erityistunnustuspalkinnon. Se menee vaatesuunnittelija Jukka Rintalalle hänen pitkästä ja uusiutuvasta taiteilijatyöstään. Rintala on tuottelias ja luovasti muuntautuva suunnittelija, jonka kädenjälki on omaleimaisen tunnistettavaa ja suomalaista. Jukka Rintala on tunnettu ja arvostettu suunnittelija, ja hän on vaikuttanut merkittävällä tavalla suomalaiseen pukeutumiseen. Rintalalla on pitkä kokemus teollisena suunnittelijana. Hänellä on ollut useita näytöksiä ja näyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla.

Muotoilun juhlavuoden kunniaksi myönnettävä elämäntyöpalkinto kunnioittaa monipuolista suomalaista taiteilijaa. Vaatteiden ohella Rintala suunnittelee monenlaisia sisustukseen kuuluvia tuotteita. Kaikki Rintalan tuotteet valmistetaan Suomessa.

Kultainen vaatepuu -tunnustuspalkinnon on ideoinut Suomen Messut yhdessä Gloria-lehden, Stockmannin ja tekstiili- ja vaatetusteollisuus ry Finatexin kanssa. Tunnustuspalkinto myönnetään tänä vuonna 18. kerran.

Palkinto luovutetaan suunnittelija Samu-Jussi Koskelle Helsingin Messukeskuksessa Muotimessuilla perjantaina 19.10. ennen ensimmäistä muotinäytöstä klo 12.00 näytöslavalla hallissa 5. Erityistunnustuspalkinto luovutetaan Jukka Rintalalle klo 13 juhlamuotinäytöksen yhteydessä. Muotimessut 19.–21.10. Helsingin Messukeskuksessa, avoinna pe klo 10–19, la–su klo 10–18.

Kommentoi

Heidi Pyhälahti

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien Tyyli-sivun ja TS Teema -liitteiden tuottaja. Värit, muodot, materiaalit ja musiikki ovat kiehtoneet lapsesta saakka, joten muodista oli helppo innostua. Kenkäparejakin on kertynyt kaappiin miltei vuoden jokaiselle päivälle omansa... Tyyli on jotain enemmän, ja trendit ovat sen mauste.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle