Tyylissimo

« Muotinäkymiä Turusta | Kultainen vaatepuu Samujille ja Rintalalle »

Karamelleja, mausteita ja lämpölaajenemisia

Aihe Uncategorized, 2.8.2012 0:10, Heidi Pyhälahti

Hei lukijani. Kesäloma on takana, ja sain palata keskelle työhulinaa liki täydestä tajuttomuudesta. Loma hurahti hetkessä ja sääkin vaihteli kaatosateesta hetkisen helteeseen. Ihanaa kuitenkin oli. Aika kului mökkeillessä ja pihapuuhissa, sanomalehtikin oli katkolla moneen otteeseen. Puhelimella sitten kurkin suurimmat otsikot maailman tapahtumista.

Kesä on ollut pukeutumisessa yhtä höttöä ja hattaraa, itsekin olen liehutellut karkkivärisissä maksimekoissa läpi koko kesän. Mikään ei kiristänyt eikä puristanut. Todellisuus tietenkin paljastui, kun ähelsin jalkaan farkut kuukauden tauon jälkeen. Pakkohan tässä on olla kyse lämpölaajenemisesta! Parin päivän helle ja poks, jotain tapahtui. Vai sittenkin jo aiemmin, tulihan tuossa grillattua… No. Vaihdoin takaisin maksimekkoihin. Onneksi niitä on kertynyt kaappiin muutama kymmenen – mielikesävaatteitani tulee haalittua jokaiselta matkalta ja tänä kesänä niitä vihdoin oli enemmän myynnissä Suomessakin. Siitä olen iloinen, että minulla on maksimekkoja myös syksyn mausteisissa väreissä. Ehtii tätä lämpölaajentumaa tässä sulatella.

Karkkiähkystä mausteiden maailmaan

Kesän karkkivärikrapulaan auttavat syksyn herkulliset maustevärit, jotka nousevat nyt synkistelevän mustan seuraksi. Sen haastaa varsinkin viininpunainen. Toki tumma viinikin kalventaa suomalaista hipiää, mutta ei yhtään niin paljon kuin hiilenmusta.

Kun asun pohja on musta, on siihen vaikea yhdistää tyylikkäästi kolmea lisäväriä enempää. Mutta jos pohjana on murrettu mausteväri, sointuvat muut samanmoiset siihen miltei rajattomasti. Näkeehän sen syksyllä ulkonakin, kun ruska jossain vaiheessa pukee vielä vihreänä kukoistavan kesäluonnon: kymmenet ja taas kymmenet eri värit ja niiden sävyt sointuvat yhteen riidattomaksi sinfoniaksi.

Jos sinappi maistuu vain kesägrillauksen yhteydessä muttei paidanrinnuksilla, vaihtoehdoissa on sahramista viherpippuriin ja salvianvihreästä curryyn ja paprikanpunaiseen. Sinappi on kuitenkin kaunis maustevärien sekoituksissa, jos se tuntuu isoina pintoina liialliselta.

Mikäli musta on sinulle ainoa oikea syysväri – vaikkei se oikea väri olekaan –, leiki pinnoilla ja rakenteella: valitse mattaa ja kiiltävää, paksua villaa ja ohutta silkkiä, napakkaa nahkaa ja ohutta pitsiä.
Mauste se on mustapippurikin.

Kommentoi

Heidi Pyhälahti

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien Tyyli-sivun ja TS Teema -liitteiden tuottaja. Värit, muodot, materiaalit ja musiikki ovat kiehtoneet lapsesta saakka, joten muodista oli helppo innostua. Kenkäparejakin on kertynyt kaappiin miltei vuoden jokaiselle päivälle omansa... Tyyli on jotain enemmän, ja trendit ovat sen mauste.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle