Tyylissimo

« Sasu Kauppia ja Daniel Palilloa Turkuun | Muotinäkymiä Turusta »

Öö, pitäisikö sitä mennä designpääkaupunkiin?

Aihe Uncategorized, 3.5.2012 6:00, Heidi Pyhälahti

Jos on ensi viikolla suuntaamassa designpääkaupunki Helsinkiin, kannattaa design- ja muoti-intoilijan asettaa reissunsa torstaille ja perjantaille. Silloin siellä on nimittäin 9.–13. toukokuuta järjestettävän skandinaavisen designtapahtuman Öö: Was it a dream? New nordic story = Authentic luxury pääpäivät, jolloin luvassa on kiinnostavia luentoja. Öö (viroksi yö) kokoaa yhteen muotoiluun suuntautuneita vaikuttajia Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Islannista, Suomesta ja Virosta ja se esittelee pohjoismaista osaamista arkkitehtuurista designiin ja muodista ruokaan. Kaksipäiväisessä Öö talks -luentosarjassa puheenvuoron saavat erilaisten luovien alojen mielipidejohtajat.

Öö Pop-Up Showroom on avoinna 10.–13.5. Kluuvin 3. kerroksessa Aleksanterinkatu 9:ssä to 11–24, pe 11–21, la 11–18 ja su 12–18. Torstaina 10.5. kello 12.30–17.30 Kluuvissa on Öö talks -luentosarja: 12.30–13.30 Tuomas Toivonen (NOW, Helsinki), 13.–14.30 Ralf Lõoke (Salto, Tallinna), 15.15–16.15 Martin Gram (Snohetta Design, Oslo/New York) ja 16.15–17.15 Dori Gislason (arkkitehti, suunnittelija ja projektipäällikkö, strategisen suunnittelun professori, Oslon taideakatemia Reykjavik/Oslo).
Perjantaina 11. toukokuuta 9–12.30 Jätkäsaaressa on Öön ja Nordic masters -ryhmän ”Share your Dreams” (Tyynenmerenkatu 6, L3), jossa aamiaisen jälkeen ohjelmassa on luvassa kello 10 Merilyn Kesküla: Öö – Was it a Dream?, 10.15 Neishaa Gharat: Chalo India – Mahdollisuuksien kulttuuri (ensimmäinen pohjoismais-intialainen yhteistyöprojekti, mumbailaisen lehden pohjoismainen kuvitus) ja 11.30 Nordic masters: Jakaminen ja yhteistyö.
Iltapäivällä kello 14–16 Öö talks -luentosarja jatkuu Kluuvissa. Kello 14–15 on vuorossa Agency V:n perustaja Rike Döpp (Berliini/New York), 15–16 Henrietta Thompson (Wallpaper-lehden Editor at Large ja kuraattori, Lontoo). Lauantaina 12. toukokuuta on vielä luvassa Öököök, yökyökki kello 19–00: Salakapakka (65 e tai 120 e kahdelle, lippuja Kluuvista). Öököök toteutetaan hyväntekeväisyysperiaatteella intialaisen Project Crayons -avustusjärjestön hyväksi ja siinä on mukana maatilatoreistaan tunnettu Eat & Joy.
Katso tapahtumasta lisää www.oowasitadream.com.

2 Vastausta artikkeliin “Öö, pitäisikö sitä mennä designpääkaupunkiin?”

Öö: Was it a Dream?: 4.5.2012 kello 14:39

Hei!

Valitettavasti Dori Gislasonin tulo on peruuntunut, mutta muuten ohjelma on kyllä todella mielenkiintoinen! Tervetuloa!

Orpo Kari: 10.5.2012 kello 19:55

Olet oikeasti taiteilija. Kari

Kommentoi

Heidi Pyhälahti

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien Tyyli-sivun ja TS Teema -liitteiden tuottaja. Värit, muodot, materiaalit ja musiikki ovat kiehtoneet lapsesta saakka, joten muodista oli helppo innostua. Kenkäparejakin on kertynyt kaappiin miltei vuoden jokaiselle päivälle omansa... Tyyli on jotain enemmän, ja trendit ovat sen mauste.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle