Tyylissimo

« Pohjolan kashmir toi palkinnon | Öö, pitäisikö sitä mennä designpääkaupunkiin? »

Sasu Kauppia ja Daniel Palilloa Turkuun

Aihe Uncategorized, 14.3.2012 18:09, Heidi Pyhälahti

Viime syksynä avattu, design-vaatteisiin erikoistunut kotimainen verkkokauppa Acolyth tuo ensi viikolla toistamiseen Turkuun raikkaita uusia suomalaisen ja kansainvälisen muodin merkkejä. Acolythin perustaja on Turusta kotoisin oleva Joonas Saari, joka on valmistunut maisteriksi arvostetusta Lontoon Central Saint Martinsista vuonna 2010.
– Kevään ja kesän mallistoista saamme uutta Daniel Palillolta,  Sasu Kaupilta, Hanna Riiheläisen ja Emilia Hernesniemen R/H:lta ja Minni Suovan ja Anne Törnroosin Minni f. Ronyalta, Joonas Saari kertoo.

(Alla Daniel Palilloa, kuvaaja Jussi Manni)

Palillo ja Kauppi tekevät väljiä ja rentoja, humoristisiakin unisex-vaatteita. Daniel Palilloa on kuitenkin Vaatehtimossa ollut jo helmikuusta – mitäs sanotte hupaisasta pupupaidasta:


 

Ulkomaisista merkeistä Acolyth tuo Kauppiaskadulle tanskalaisen Won Hundredin  ja norjalaisen David Andersenin mallistoista minimalistisia, keveitä naistenvaatteita, saksalaisen Closed-merkin vaaleansävyisiä vaatteita ja belgialaisen Stephan Schneiderin luomuksia. Lisäksi Turkuun tulee b Storea ja Christopher Shannonia , jotka ovat tyyliltään leikitteleviä brittiläisiä merkkejä, sekä norjalaista Kevin Azzopardia.

– Azzopardin kevään miestenvaatteissa on tummalla pohjalla kirkkaampia printtejä. Vaatteet ovat väljiä ja materiaalit keveitä.

(Alla kuvaa minimalistisen Won Hundredin malliston vaatteista, kuvaaja Jussi Manni)

 

Acolyth pyrkii kuitenkin profiloitumaan nimenomaan suomalaisen muodin pioneeriksi, jonka tarkoitus on tuoda esiin nuoria kotimaisia suunnittelijalahjakkuuksia.

– Suunnittelen itsekin Acolythille trikoomallistoa, mutta nyt aika on mennyt verkkokaupan kehittämiseen, enkä olen tehnyt kevääksi uutta. Lisäksi olen aika kiinni Helsigin keskustaan Punavuoreen 4.4. avattavassa Acolythin kivijalkamyymälässä, nuori turkulaissuunnittelija kertoo. 

 

Acolyth pop up -kauppa, hupaisalta nimeltään “Kauppiaskadun kevätnarutus”, avataan tiistaina 20. päivänä maaliskuuta Kauppiaskadun (Kauppiaskatu 3) Vaatehtimossa. Kauppa kaupassa on auki 28.3. saakka. Joonas Saari on paikalla myymälässä torstaina ja perjantaina 22.–23.3.

 

Jos olet itse kiinnostunut vaatesuunnittelusta, Acolythin Punavuoren liikeen avajaisten kunniaksi on mahdollista suunnitella oma vaate, jota tullaan myymään verkkokaupassa, Punavuoren myymälässä ja taas ensi syksynä Turkuun tulevassa pop upissa.  Vaate toteutetaan yhteistyössä Acolythin suunnittelijan kanssa. Lisätietoja Acolyth by X -kilpailusta verkkosivuilta ja Facebook-sivuilta.

Yksi Vastaus artikkeliin “Sasu Kauppia ja Daniel Palilloa Turkuun”

Heidi Pyhälahti: 2.4.2012 kello 21:49

Hei Julia!

Anteeksi etten vastannut, olin lomalla ja pois Suomesta pari viikkoa. Kommenttisi näemmä katosi kun hyväksyin sen… Olen pahoillani. Joka tapauksessa, tuossa alla lukeekin, että lisätietoja Acolyth by X -kilpailusta verkkosivuilta, ja harmaana näkyvä verkkosivuilta-sana avaa linkin sivulle.
Ihanaa kevättä Sinulle,
Heidi

Kommentoi

Heidi Pyhälahti

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien Tyyli-sivun ja TS Teema -liitteiden tuottaja. Värit, muodot, materiaalit ja musiikki ovat kiehtoneet lapsesta saakka, joten muodista oli helppo innostua. Kenkäparejakin on kertynyt kaappiin miltei vuoden jokaiselle päivälle omansa... Tyyli on jotain enemmän, ja trendit ovat sen mauste.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle