Tyylissimo

« Tennarit pukeutuvat Marimekkoon taas helmikuussa | Sasu Kauppia ja Daniel Palilloa Turkuun »

Pohjolan kashmir toi palkinnon

Aihe Uncategorized, 28.1.2012 10:10, Heidi Pyhälahti

Vuoden suomalainen muotiteko -palkinnon sai tällä kertaa Ahlskog Leather. Tunnustus sekä 10 000 euron palkinto jaettiin Finnish Catwalk -tapahtumassa eilen illalla, 27. päivä tammikuuta Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla.

Kruunupyyläinen Ahlskog leather valmistaa nappa- ja mokkanahkoja muoti- ja sisustustalojen käyttöön. Jo vuonna 1920 perustetun Ahlskogin päätuote on nykyisin eksoottinen poromokka, jolla yritys on niittänyt mainetta maailmalla – kansainvälisistä muotitaloista muun muassa Giorgio Armani, Ralph Lauren ja useat pohjoismaalaiset suunnittelijat käyttävät materiaalia tuotteisiinsa.

Perjantaisessa Finnish Catwalkissa Ahlskogin poromokkaa nähtiin Janne Renvallin – jonka 2012–13 syys-talvikauteen suunnittelemat asut olivat muuten omasta mielestäni molempien näytösten kärkikastia – ja Duohtavuohtan sisääntuloissa Designers-näytöksessä.

Palkintoraati perusteli valintaansa Ahlskogin materiaalien uniikkiudella ja huippulaadulla. Yrityksen ”vahva osaaminen, ja määrätietoinen ja aktiivinen työ kansainvälisen menestyksen eteen” saivat myös kehuja.

Finatexin toimitusjohtaja Satu Mehtälä kehui perusteluissaan erityisesti juuri Ahlskogin poromokan ainutlaatuisuutta.
– Uniikkius tässä “pohjolan kashmirissa” on juuri se juttu, joka on lyönyt läpi maailmalla. Yritys on myös vahva osaaja nahan jalostamisessa luksusmateriaaliksi, joka taipuu eri väreissä ja myös printtikuoseissa sisustustuotteista asusteisiin ja vaatteisiin.

Ahlskog Leatherin toimitusjohtaja Carita Pöntiö oli tunnustuksen vastaanotettuaan otettu, aavistuksen yllättynytkin siitä, että Ahlskogin työ maailmalla on pantu merkille Suomessa.
– On hienoa, että alaa hyvin tuntevat ja alalla arvostetut ihmiset arvostavat myös meitä ja työtämme. Ja onhan meillä Suomessakin merkittäviä asiakkaita. Tuntuu todella hyvältä; jo ehdolla olo lämmitti mieltä, Pöntiö myhäili.

Vuoden suomalainen muotiteko -palkinnon myöntää Tekstiili- ja vaatetusteollisuus Finatex ry. Palkinnon saa raadin valitsema taho tai henkilö, joka on tehnyt tunnetuksi suomalaista tekstiili- ja vaatetusalaa maailmalla.

Kommentoi

Heidi Pyhälahti

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien Tyyli-sivun ja TS Teema -liitteiden tuottaja. Värit, muodot, materiaalit ja musiikki ovat kiehtoneet lapsesta saakka, joten muodista oli helppo innostua. Kenkäparejakin on kertynyt kaappiin miltei vuoden jokaiselle päivälle omansa... Tyyli on jotain enemmän, ja trendit ovat sen mauste.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle