Suuntana Peking

« Akilleen kantapää | Behind the Scenes »

Kipeitä akilleksia ja Paavon kisoja

Aihe Uncategorized, 1.7.2008 12:42, Tuomo Lehtinen

Löytyykö keltään joutilasta silppuria? Olisi meinaan sellaiseen heitettäväksi tukku huolella kyhättyjä kilpailusuunnitelmia. Johannan mitättömältä vaikuttanut akillesvaiva ei ole ottanut levossa parantuakseen kilpailukuntoon, vaikka aikaa on vierähtänyt jo kohta kolmisen viikkoa sen ilmaantumisesta. Sähkö, ultra, akillesjumppa ja venytykset eivät ole jalkaa tuoneet kilpailukuntoon. Odottavan aika on joskus h……n pitkä, mutta minkäs teet. Akilles on juoksijan jalan tärkein osa, jonka on oltava kunnossa ennen kuin jalalla pystyy normaalisti juoksemaan. Tragikomiikkaa tilanteeseen tuo se, että kyseessä on ns. terveen jalan akilles, eikä polvioperaation jäljiltä kuntoutettu oikea jalka. No ei auta. Vesijuoksu on ollut viime viikkojen tärkein korvaava harjoittelumuoto, ja altaaseen on vienyt myös allekirjoittaneen tie. Myötä- ja vastamäessä ja niin edelleen..

Turha marista, katse eteenpäin. Huomenna kisataan Paavo Nurmen kisat legendaarisella Paavo Nurmen stadionilla. Tällä kertaa kilpailut eivät kuulu eliittikisasarjaan, mikä on vaikeuttanut aavistuksen urheilijarekrytointia. Tämän huomaa, kun katselee osallistujalistoja, joilta ei kovin montaa kv-kilpailijaa löydy. Väli on muutenkin kansainvälisessä kalenterissa vaikea, sillä tulevana viikonloppuna kilpaillaan monen maan mestaruuksista eri puolilla Europpaa. Johannalle viritelty estekisakin olisi murentunut tähän samaan asiaan ilman Johannan vammaakin. Moni kilpakumppani juoksee kuluvalla viikolla muualla.

Mutta hyvät kisat ovat tulossa. Illan täkyjä:

1. Nikkanen vs. Vandy naisten seipäässä. 445 korkeudella killuisi rima, joka oikeuttaisi olympialaisten A-rajaan ja varmaan Kiinan tikettiin. B-rajalla pääsee kisoihin muuten vain yksi urheilija per laji, jos kenelläkään ei ole A:ta. Jos jompikumpi hyppää A:n, täytyy myös toisen tehdä se päästäkseen olympialaisiin. Silloin ei B riitä. Jossain on väärääkin infoa asiasta esiintynyt.

2. Frantz Krüger kiekossa. Joko lävähtää kunnon kaari sympaattiselta Vaasan mieheltä?

3. Juha Sonck 110 metrin aidoissa. Täytyyhän sitä oman seuran miestä kehua. Juhalla hyvä paikka alittaa pitkästä aikaa 14 sekuntia ja samalla voittaa tasainen rintama.

4. Tour De Run - 27 juoksijaa mukana sarjan toisessa osakilpailussa 5000 metrin matkalla. Tämän jälkeen pojat kilpailevat Lahdessa viikon kuluttua 3000m ja sarjan päättää takaa-ajokisa Helsingissä kesän lopulla. Jussi Utriainen starttaa toiseen osakilpailuun sarjan paalupaikalta, perässään kauden kestokomeetta Matti “Erä-Jorma” Räsänen. Räsänen juoksi viikonloppuna vitosen jo 14.03:een, joten Jussin pitänee alittaa pitkästä aikaa 14 minuutin raja keulilla pysyäkseen.

Mukana myös kaksi Turun Urheiluliittoa edustavaa kenialaista, joista Silas Sang on tänä vuonna pohjoismaan kamaralla esiintyneistä juoksijoista ylivoimaisesti paras. Rennosti askeltavan, pienikokoisen Sangin keväällä juoksema puolimaratonennätys 60.34 on pari minuuttia parempi kuin Janne Holmenin niin ikään keväällä juostu epävirallinen SE (yhdensuuntainen reitti). Sang mahtuu jopa maailmantilaston Top 10:iin tuolla matkalla. Vitonen on miehelle aavistuksen liian lyhyt matka, mutta eiköhän Sang silti pistele suvereeniin voittoon.

Mukana on myös junioreiden kilpailuja eri lajeissa. Ainakin meikäläinen on silloin istumassa kuin tatti takasuoran “kestokatsomossa” 200 metrin lähtöpaikalla. Junnujen starteissa on sitä hienoa urheilun iloa, jota 4 athleticsin kautta nyt tarjoillaan yleisurheiluyleisölle.

Kilpailujen avaus on kello 19, mutta juniorit aloittavat omat mittelönsä jo kello 17.30.

Aikataulut ja osallistujat näkee täältä.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Suuntana Peking

  • Tarina Lehtisen perheen yhteisprojektista, jossa Johanna juoksee ja Tuomo valmentaa.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle