Suuntana Peking

« 4 Athletics käyntiin - Tampere huhuu? | Kipeitä akilleksia ja Paavon kisoja »

Akilleen kantapää

Aihe Uncategorized, 19.6.2008 22:05, Johanna Lehtinen

Suunnitelmat on tehty muutettaviksi, on joskus joku mukamas nerokkaasti todennut. Oikeasti, ei tunnu kovin nerokkaalta juuri tällä hetkellä. Urheilijan vuoden kohokohtaa, kesän kilpailukautta, suunnitellaan pitkin kevättä pitkään ja hartaasti. Välillä tuntuu jopa, että liian pitkään ja hartaasti. Karu totuus kun on, että lähes aina tulee mutkia matkaan, ja alkuperäiset suunnitelmat valuvat viemäristä alas.

Tänä kesänä edellä mainitut mutkat putkahtivat kutsumatta polun varrelle kesäkuun puolivälissä akillesvaivojen muodossa. Kaikkihan tuntevat kreikkalaisen tarun Akilleen kantapäästä. Juoksijoille tuo taru on valitettavankin tuttu. Siksi yleisiä ovat akillesvaivat. Itse olen tähän asti koputellut puuta, sillä moisista vaivoista en ole joutunut aiemmin urallani kärsimään. Ensimmäinen estekisa ja sen jälkeinen rataharjoitus iskivät kuitenkin mainitulla saralla rätin kasvoihin. Akilles on nyt parempi rauhoittaa levolla ja hoidoilla. Niinpä viime viikonlopun Suomenmestaruusviestit, juhannuksen Euroopan cup sekä ensi viikoksi suunniteltu 1500 metrin kisa jäävät nyt väliin. Kilpailutähtäimet siirtyvät heinäkuun puolelle. Akilleksen paraneminen on ensisijaista ja profeetaksi ryhtyminen turhaa.

Suomen joukkue lähti Portugalin Leiriaan viimeiseen nykymuotoiseen Euroopan cupiin. Tuttu paikka muuten; olimme Tuomon kanssa kaupungissa maaliskuussa majoittumassa, kun osallistuin paikallisiin maastomestaruuskisoihin. Ensi vuonna maat kilpailevat toisiaan vastaan joukkueiden tähtäimenään Euroopanmestaruus. Näihin kekkereihin pääsee mukaan 12 parasta maata tämän juhannuksen tulosten perusteella. Muiden kohtalona ovat mutasarjat. Suomella lienee jonkinlaiset - ainakin teoreettiset - mahdollisuudet 12 parhaan maan joukkoon. Hiukan yksinkertaistettuna ennakkonäkymät ovat sellaiset, että Suomen joukkueen vahvuutena ovat miehet ja arvoituksena naiset. Naisethan tosin ovat aina pieniä arvoituksia, toteaisi tähän aviomieheni… Oli miten oli, jos Suomi mielii valiojoukkoon, kovin perinteiseen suomalaiseen tapaan eivät atleettimme voine Portugalin lämmössä juhannusta juhlia.

Leppoisaa juhannusta!

Artikkelia ei voi kommentoida.

Yksi Vastaus artikkeliin “Akilleen kantapää”

Kalle Virtapohja: 23.6.2008 kello 19:45

Tulipa akillesvaiva ikävään aikaan. Oletko voinut juosta nyt lainkaan vai oletko jättänyt vain akilleksille rasittavimmat piikkerikisat pois ohjelmasta?

Suuntana Peking

  • Tarina Lehtisen perheen yhteisprojektista, jossa Johanna juoksee ja Tuomo valmentaa.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle