Suuntana Peking

« Perjantai-illan vietossa Bisletillä | Akilleen kantapää »

4 Athletics käyntiin - Tampere huhuu?

Aihe Uncategorized, 12.6.2008 16:14, Tuomo Lehtinen

Eilen olin seuraamassa suomalaisen yleisurheiluperheen uusinta tulokasta Tampereella. Uunista ulos putkahti 4 Athletics -sarja ensimmäisen osakilpailunsa myötä. 4 Athletics on neljän suuren kaupungin tuotos ja jonkinlainen oma vastineensa tutulle Eliittikisa -sarjalle. 4 Athleticsia kilpaillaan Tampereella, Turussa, Lahdessa ja Helsingissä kuluvan suven aikana.

Matkalla Tampereelle toivoin koko sydämeni pohjasta, että perillä odottaisi täpötäysi katsomo. Suomalaiselle yleisurheilulle olisi näet äärimmäisen tärkeää, että isoissakin kaupungeissa järjestettäisiin kunnon kilpailuja, jottei laji jää medianäkyvyydessä kokonaan joukkuelajien jalkoihin. Toisin kuitenkin oli asia Tampereella. Paikalla oli tuskin montaakaan sataa lippunsa maksanutta katsojaa. Ratina värjötteli apean alakuloisena, kolkkona ja tyhjänä. Ilveksen ja Tapparan kesäkauden päättävässä harjoitusturnauksessa Tampere Cupissakin on paljon enemmän katsojia kuin mitä eilen oli Ratinassa paikalla. Tampereen eliittikisoja on sentään viime vuosina ollut seuraamassa useampi tuhat katsojaa, mutta nyt tuhannet olivat vaihtuneet sadoiksi.

Kilpailut eivät tasollisesti olleet mitenkään huonot. Etelä-Afrikan kumiukko Godfrey Mokoena tarjoili kouralliselle katsojia aivan uskomattomia hyppyjä pituuspaikalla, pomppien jopa yli SE-mittojen viileässä illassa. Jotain täytyi mennä sarjan markkinoimisessa pieleen Tampereella, aivan kaikkea ei kelinkään piikkiin voine laittaa. No ainakin uutuuttaan kiillellyt mondo osoitti olevansa huippunopea. Kalevan kisoissa reilun kuukauden päästä kisataan viimeisistä paikoista Pekingiin samalla areenalla, joten silloin nopeaa rataa todella tarvitaan. Toivottavasti kyseessä oli ainoastaan Tamperetta koskeva alakulo, eikä koko sarjan joutsenlaulu. Voihan myös olla, että Tampereella ei tällä kertaa riittäneet paukut kahden kotimaisen huippukisan rakentamiseen saman kesän aikana, vaan Kalevan kisat veivät päähuomion.

Turussa kilpaillaan saman sarjan merkeissä 2.7, jolloin käydään perinteiset Paavo Nurmen kisat. Turussa Paavo Nurmen kisat ovat vetäneet viime vuosina mukavasti porukkaa ja toivon mukaan tänä vuonna on sama asia. En jaksa uskoa, että pelkkä eliittikisojen statuksen puuttuminen pitäisi katsojat poissa katsomosta. Paavo Nurmen kisoilla on Turun kesässä oma paikkansa ja markkinointi on hoidettu sen verran hyvin, että yleisöä on kisoissa riittänyt kiitettävästi. Paavo Nurmen kisoissa tullaan tänäkin vuonna näkemään koko joukko kotimaisia huippuyleisurheilijoita, sekä myös monia ulkolaisia kisaajia.

Johannalle rakennellaan Turkuun parhaillaan hyvää estekisaa ulkolaisine kirittäjineen. Luvassa on myös naisten seiväshypyssä mielenkiintoinen kilpa, kun nuoret näyttävät naiset Minna Nikkanen ja Vanessa Vandy käyvät riman ja toistensa (kuvainnollisesti) kimppuun. Pekingin A-raja on lähellä, kun likat iskevät tosissaan vauhtiradan päähän. Eilen Minna jo hieman hätyytteli 445 korkeudessa killuvaa rimaa, vaikka hyppyjen tauoilla oli niin kylmä, että joutui vetämään hansikkaat käsiensä suojaksi. Turussa on mukana myös monia muita hyviä skaboja, joita kannattaa tulla seuraamaan.

Kestävyysjuoksuun sarja tarjoaa uuden ulottuvuuden, Tour de Run -sarjan, jossa miesjuoksijat kisaavat etappityyppisesti kaikissa neljässä osakisassa matkoilla 2000m-5000m. Aikaerot muutetaan takaa-ajomatkaksi viimeiseen kilpailuun hiukan hiihdon tapaan. Ensimmäisenä maalilinjan Helsingissä ylittävä juoksija voittaa sarjan ja kuittaa palkintorahat tililleen. Saapa nähdä nostaako laji loppujen lopuksi profiiliaan tuota kautta. Ainakin juoksijoita itseään homma tuntui kiinnostavan, sillä viivalla oli eilen kolmisenkymmentä ukkoa. Edistysaskel sekin. Pienistä puroista jne..

Artikkelia ei voi kommentoida.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Suuntana Peking

  • Tarina Lehtisen perheen yhteisprojektista, jossa Johanna juoksee ja Tuomo valmentaa.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle