Suuntana Peking

« Ratakausi avattu | 4 Athletics käyntiin - Tampere huhuu? »

Perjantai-illan vietossa Bisletillä

Aihe Uncategorized, 8.6.2008 14:37, Johanna Lehtinen

Perjantaina oli sitten aika avata estejuoksukausi. Ehtihän sitä taukoa tullakin 23 kuukautta. Pääsin heti kättelyssä kuumimpaan mahdolliseen paikkaan Kultaisen liigan kisaan, jossa Venäjän tytöt etunenässä lähtivät tavoittelemaan maailmanennätystä. Oslon Bislett oli tällä kertaa myös sananmukaisesti kuuma. Liki 30 asteen lämpö helli, ja hurjana huutava norjalaisyleisö lisäsi lämpöä entisestään. Mikäs siinä siis kisatessa. Omat muistoni Bisletiltä olivat ennen tätä perjantaita varsin iloiset. Viisi vuotta sitten lohkaisin juuri samaisessa paikassa tonnivitosen ennätyksestäni yli kaksi sekuntia ja hihkuin onnesta juostuani 4.07. Siihen saumaan itseltäni liki täydellinen kisa.

Bisletin lumo siivitti jälleen tänä vuonna etenkin juoksijoita muutamiin loistotuloksiin. Kirkkaimpana tähtenä oli tietysti Tirunesh Dibaba ja 5000 metrin ME. Mieletön tyttönen, ei voi muuta sanoa. Omalla kohdallani kilpailuiden hienoimmat hetket pääsinkin kokemaan oman juoksun jälkeen moisia suorituksia seuratessa. Siksi vaisu olo jäi omasta kilpailustani. Aika 9.50 ei nyt ollut mikään katastrofi ensimmäiseksi kisaksi, vaikka parempaa odottelinkin valmistavan harjoituksen mentyä hyvin. Joku voisi ilakoida myös olympialaisten B-rajan alittamisesta. Raja on tässä lajissa kuitenkin asetettu sen verran alakanttiin, että A-raja on mielestäni ainoa realistinen valintamittari. Naisten estejuoksu on vielä niin tuore laji, että taso kärjen takana sekä tiivistyy että laajenee koko ajan. Niinpä rajat laahaavat hiukan kehityksen jäljessä.

Kisasta jäi siis käteen esteiden lähestymisen opettelu ja toisaalta hyytyneet loppukierrokset. Ensimmäinen asia korjautuu varmasti rutiinin ja kisojen lisääntyessä. Toinen asia eli viimeisten kierrosten taapertamiselta tuntunut meno oli pienoinen yllätys. Ja toisaalta niin tyypillistä urheilussa: hyvin mennyt harjoitus kasvattaa odotuksia, mutta kroppa ei kenties palaudukaan samassa tahdissa. Kulku ei ole tällöin kisatilanteessa paras mahdollinen. Samaan syssyyn kun osuu hiukan liian vauhdikas alkuvauhti niin kuin kävi perjantaina, estejuoksussa homma menee helposti loppumatkassa liki main raahautumiseksi. Perjantain kisassani oli ilmassa juuri näitä klassisia merkkejä. No oli miten oli, tärkeintä oli kuitenkin saada kilpailutuntumaa estejuoksuun. Seuraavalla kerralla kroppa on jo toivon mukaan hiukan valmiimpi myös kovaan alkuvauhtiin.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Suuntana Peking

  • Tarina Lehtisen perheen yhteisprojektista, jossa Johanna juoksee ja Tuomo valmentaa.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle