Ristiveto


Kirjoittajat


Piikkiön seurakunnan kirkkoherra Merja Hermonen
”Palavia ajatuksia. Putoilevat paperille olemisen tuskasta tai ihanuudesta täällä, kun ristivetoa yhteiskunnassa/ kirkossa on havaittavissa. Piikkiön kirkkoherrana julkisesti kuunteleva ja puhuva eläin.”


Asiantuntija, pastori, Laura Arikka
“Elän arkeani kahden kaupungin todellisuudessa, läheisten seurasta nauttien ja maailmaa pohtien. Nautin kahvihetkistä kaukaisissa paikoissa, herättelevistä teoista, mustasta huumorista ja puhun imelästi rakkaudesta.”


Pastori, piispan erityisavustaja Mari Leppänen
”Olen elämäkertatutkija, josta tuli viestinnästä kiinnostunut pappi ja Turun piispan erityisavustaja. Elän hyvää ja täyttä arkea lasteni ja puolisoni sekä alati elävän laajennetun perheeni kanssa Littoisten verkatehtaan maisemissa. Mielelläni vetäydyn hiljaisuuteen ulkosaaristoon tai Savon metsiin. Kiinnyn paikkoihin, mutta rakastan matkalla olemista.”


Liedon seurakunnan kirkkoherra Risto Leppänen
”Katselen elämää littoislaisena kolmen lapsen isänä, papin puolisona ja työmatkapyöräilijänä. Olen kiinnostunut uskonnollisesta elämästä ja ihmisistä, jotka kurottautuvat sanojen tuolle puolen. Unelmoin elämästä, jossa katsotaan toisia armollisesti ja puhutaan totta. Viimeinen toiveeni on yksinkertainen: vielä kerran yhteinen ateria perheen ja ystävien kanssa.”


Pastori, oppikirjakirjailija Juha Luodeslampi
“Asiantuntijana Kirkkohallituksessa aikuisten toimintaa koskevissa kysymyksissä. Olen perehtynyt myös kasvatuksen ja kuvataiteen erityiskysymyksiin.”


Pastori, TT Petri Merenlahti
”Olen taustaltani yliopistomies, ihmisoikeusihminen ja tietokirjailija. Tällä hetkellä työskentelen arkkipiispan teologisena erityisavustajana.”


Pastori, nuoriso- ja rippikoulutyön työalajohtaja Sinikka Pietilä, Maskun seurakunta
”Olen käsistäni levoton ja ajatuksissani vikkelä. Inspiroidun uuden oppimisesta, onnistuneista kohtaamisista sekä laadukkaasta seurakunnan johtamisesta. Minua kiehtoo ihmisten ajatusten, uskomusten ja kokemusten loputon moninaisuus.”


Rehtori Tapani Rantala
”Turun kristillisen opiston rehtorin pesti avaa näkökulmia monikulttuurisuuteen. Opiston elämässä kaikuvat siioninvirret, salsamusiikki ja kirkolliskokouksen nuijankopaukset. Käytävillä voi kuulla yli 30 eri kieltä. Yhteisöllistä ja sopuisaa.”


Pastori, uskontojenvälisen dialogikeskuksen johtaja Aaro Rytkönen
”Tätä kirjoittaessani kuulen viereisen minareetin kutsuvan muslimeita rukoukseen. Elämä täällä Omanin sulttaanikunnassa on asettunut paikoilleen. Johtamani Al Amana -keskus (www.alamanacentre.org) keskittyy muslimien ja kristittyjen väliseen vuoropuheluun, keskinäisen ymmärryksen lisäämiseen ja uskontojenväliseen rauhantyöhön. Toimimme yhteistyössä Suomen Lähetysseuran jonka työyhteydessä olen. Dialogissa opimme sekä toisesta että itsestämme koko ajan enemmän. Vapaa-ajallani etsin täältä Lähi-idästä täydellistä taatelia.”


Pastori, kääntäjä Karoliina Haapakoski
”Palava rakkaus vieraita kieliä ja varsinkin suomea kohtaan houkutti minut aikoinaan ensimmäiseen ammattiini, kääntäjäksi. Loppumattoman maailmanparannusvimmani takia lähdin kuitenkin uusille ammatillisille urille. Nykyisessä työssäni, Raision seurakunnan nuoriso- ja rippikoulutyön pappina, iloitsen päästessäni puhumaan siitä, mikä kristityn elämässä on parasta: armosta ja toivosta.”


Ristiveto

  • Papit tuulettavat. Kymmenen pappia kirjoittaa yhteisessä blogissaan elämästä ja ilmiöistä, läheisistä ja vieraista, herättelevästä huumorista, toivon kantajista, kelkasta pudonneista, jalkapallosta, unelmista ja ehkä hiukan uskostakin. Kirjoittajina ovat uskontojenvälisen dialogikeskuksen johtaja Aaro Rytkönen, pastori Sinikka Pietilä, asiantuntija, pastori Laura Arikka, piispan erityisavustaja Mari Leppänen, kirkkoherra Merja Hermonen, arkkipiispan teologinen erityisavustaja Petri Merenlahti, kirkkoherra Risto Leppänen, pastori, asiantuntija Juha Luodeslampi, rehtori Tapani Rantala ja pastori Karoliina Haapakoski.

Sivut

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS