Ristiveto


Kirjoittajat


Kaarinan seurakunnan tiedotuksesta vastaava pappi Merja Auer
”Esi-isissäni on yksi pappi, pari taidemaalaria ja monta niitä joilla on taiteilijan asenne elämään: ei niin väliä, mitä muut ajattelevat, kunhan saa ilmaista sitä mikä sisältä kumpuaa. Taiteilija antautuu taiteen vietäväksi, mystikko Elämän. Ehkä siinä ei ole paljonkaan eroa?”


Piikkiön seurakunnan kirkkoherra Merja Hermonen
”Palavia ajatuksia. Putoilevat paperille olemisen tuskasta tai ihanuudesta täällä, kun ristivetoa yhteiskunnassa/ kirkossa on havaittavissa. Piikkiön kirkkoherrana julkisesti kuunteleva ja puhuva eläin.”


Oppilaitospappi, tohtorikoulutettava Laura Kajala
“Yritän selittää siskoni lapsille, miksi hautausmaalla on kuolemankuoppia ja itselleni, miksi jääräpäisesti uskon hyvään ihmisissä. Nautin kahvihetkistä maailmalla, herättelevistä teoista, mustasta huumorista ja puhun imelästi rakkaudesta.”


Pastori, piispan erityisavustaja Mari Leppänen
”Olen elämäkertatutkija, josta tuli viestinnästä kiinnostunut pappi ja Turun piispan erityisavustaja. Elän hyvää ja täyttä arkea lasteni ja puolisoni sekä alati elävän laajennetun perheeni kanssa Littoisten verkatehtaan maisemissa. Mielelläni vetäydyn hiljaisuuteen ulkosaaristoon tai Savon metsiin. Kiinnyn paikkoihin, mutta rakastan matkalla olemista.”


Liedon seurakunnan kirkkoherra Risto Leppänen
”Katselen elämää littoislaisena kolmen lapsen isänä, papin puolisona ja työmatkapyöräilijänä. Olen kiinnostunut uskonnollisesta elämästä ja ihmisistä, jotka kurottautuvat sanojen tuolle puolen. Unelmoin elämästä, jossa katsotaan toisia armollisesti ja puhutaan totta. Viimeinen toiveeni on yksinkertainen: vielä kerran yhteinen ateria perheen ja ystävien kanssa.”


Pastori, oppikirjakirjailija Juha Luodeslampi
“Asiantuntijana Kirkkohallituksessa aikuisten toimintaa koskevissa kysymyksissä. Olen perehtynyt myös kasvatuksen ja kuvataiteen erityiskysymyksiin.”


Pastori, TT Petri Merenlahti
”Olen taustaltani yliopistomies, ihmisoikeusihminen ja tietokirjailija. Tällä hetkellä työskentelen arkkipiispan teologisena erityisavustajana.”


Rehtori Tapani Rantala
”Turun kristillisen opiston rehtorin pesti avaa näkökulmia monikulttuurisuuteen. Opiston elämässä kaikuvat siioninvirret, salsamusiikki ja kirkolliskokouksen nuijankopaukset. Käytävillä voi kuulla yli 30 eri kieltä. Yhteisöllistä ja sopuisaa.”


Pastori, uskontojenvälisen dialogikeskuksen johtaja Aaro Rytkönen
”Tätä kirjoittaessani kuulen viereisen minareetin kutsuvan muslimeita rukoukseen. Elämä täällä Omanin sulttaanikunnassa on asettunut paikoilleen. Johtamani Al Amana -keskus (www.alamanacentre.org) keskittyy muslimien ja kristittyjen väliseen vuoropuheluun, keskinäisen ymmärryksen lisäämiseen ja uskontojenväliseen rauhantyöhön. Toimimme yhteistyössä Suomen Lähetysseuran jonka työyhteydessä olen. Dialogissa opimme sekä toisesta että itsestämme koko ajan enemmän. Vapaa-ajallani etsin täältä Lähi-idästä täydellistä taatelia.”


Pastori, kääntäjä Karoliina Haapakoski
”Palava rakkaus vieraita kieliä ja varsinkin suomea kohtaan houkutti minut aikoinaan ensimmäiseen ammattiini, kääntäjäksi. Loppumattoman maailmanparannusvimmani takia lähdin kuitenkin uusille ammatillisille urille. Nykyisessä työssäni, Raision seurakunnan nuoriso- ja rippikoulutyön pappina, iloitsen päästessäni puhumaan siitä, mikä kristityn elämässä on parasta: armosta ja toivosta.”

Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja, psykologi, TM Sari Sundvall-Piha
”Työhuoneessani Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän perheasiain neuvottelukeskuksessa tapaan paljon pariskuntia. Nämä pariskunnat tietävät nahoissaan, miltä tuntuu kaivata. Mitä he kaipaavat? Sitä lähdemme tutkimaan. Välillä sanoja on paljonkin – välillä ei ollenkaan. Mutta toivo; sitä ei ole ihan kokonaan menetetty. He tulivat, jotta löytäisivät valonsäikeen tunnelin päästä – sellaisen valon, jonka turvissa voi taas uskoa, toivoa ja rakastaa.”


Ristiveto

  • Papit tuulettavat. Kymmenen kirkon työntekijää kirjoittaa yhteisessä blogissaan elämästä ja ilmiöistä, läheisistä ja vieraista, herättelevästä huumorista, toivon kantajista, kelkasta pudonneista, jalkapallosta, unelmista ja ehkä hiukan uskostakin. Kirjoittajina ovat viestinnästä vastaava pastori Merja Auer, pastori, piispan erityisavustaja Mari Leppänen, kirkkoherra, nuorisotutkija Merja Hermonen, oppilaitospappi, tohtorikoulutettava Laura Kajala, perheneuvoja, pastori Sari Sundvall-Piha, pastori, arkkipiispan teologinen erityisavustaja Petri Merenlahti, kirkkoherran, pastori Risto Leppänen, pastori, oppikirjakirjailija Juha Luodeslampi, rehtori Tapani Rantala ja pastori Karoliina Haapakoski.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS