Ristiveto - » ”Kyllä minä nyt voisin sittenkin äänestää”
Ristiveto

« Miksi en ihaile ketään? | Onko kirkolla tulevaisuutta? »

”Kyllä minä nyt voisin sittenkin äänestää”

Aihe MinunKirkkoni, Seurakunta, Seurakuntavaalit, Yleinen, kirkko, yhteiskunta, 7.11.2018 1:51, Risto Leppänen

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut. Äänestämällä seurakuntavaaleissa voit vaikuttaa siihen, mihin kirkko voimansa suuntaa ja miten taivasta kohti kurottautuu. Sillä on merkitystä, jos hyvää tehdään erityisesti niille, joiden avuntarve on suurin ja taivasta kohti kurottaudutaan yhdessä ja hyvässä hengessä. Ryppyotsaisuus ja selänkääntäminen on aika jättää historiaan.

Itse olen kurvaillut vaaliauton kanssa pitkin Liedon kyliä. Vaaliautolla olen toiminut äänestäjien sisäänheittäjänä, kaatanut kahvia ja keskustellut kotiseurakuntamme tulevaisuudesta. Ensimmäisenä vaalipäivänä saimme liki kolmanneksen enemmän ääniä kuin neljä vuotta sitten. Toivottavasti sama meno jatkuu läpi ennakkoäänestysviikon.

Vaaliautolla jälleen havahduin, että tällä paikkakunnalla on paljon kirkosta välittäviä ihmisiä. Jos joskus tuntuu, että kirkko on kriisissä, ihmisten kanssa keskustellessa huomaa, ettei ainakaan kirkon ihmiset sitä ole. Hyväntuulista väkeä ja mukavia keskusteluhetkiä.

Mielessä olen tapaillut Raamatun sanoja: “Älä pelkää, vaan puhu, äläkä vaikene, sillä minä olen sinun kanssasi, …minulla on paljon kansaa tässä kaupungissa”.

Olen yksinäisinä hetkinä miettinyt, että mitähän ihmiset näistä seurakunnan puuhista tuumii. On myönnettävä, että välillä olen hätäillyt ja huolehtinut.

Mutta ihmiset myötätunto on kannustanut: ”Älä pelkää, äläkä vaikene.”

Erityisesti hyvältä ovat tuntuneet ihmiset, jotka tekivät täyskäännöksen ja palasivat vaaliautolle: ”Kyllä minä nyt voisin sittenkin äänestää”. Kysymys on yksittäisistä äänistä, mutta minusta tuntuu, että niiden paino on juuri nyt erityisen suuri. Kirkon kelloja halutaan laittaa oikeaan aikaan - kääntää eteenpäin.

Vaaliauton kohtaamisissa koen saaneeni lahjan: rohkeutta ja tukea kirkon työlle.

Risto Leppänen
kirkkoherra

Kommentoi


Ristiveto

  • Papit tuulettavat. Kymmenen pappia kirjoittaa yhteisessä blogissaan elämästä ja ilmiöistä, läheisistä ja vieraista, herättelevästä huumorista, toivon kantajista, kelkasta pudonneista, jalkapallosta, unelmista ja ehkä hiukan uskostakin. Kirjoittajina ovat uskontojenvälisen dialogikeskuksen johtaja Aaro Rytkönen, pastori Sinikka Pietilä, asiantuntija, pastori Laura Arikka, piispan erityisavustaja Mari Leppänen, kirkkoherra Merja Hermonen, arkkipiispan teologinen erityisavustaja Petri Merenlahti, kirkkoherra Risto Leppänen, pastori, asiantuntija Juha Luodeslampi, rehtori Tapani Rantala ja pastori Karoliina Haapakoski.

Sivut

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS