Ristiveto - » Vuoden viisi hyvää
Ristiveto

« Tulkaa kaikki nyt laulamaan | Jeesus ja Pasteur »

Vuoden viisi hyvää

Aihe Tunnenäkökulma, elämäntaito, elämäntarina, hyvän näkeminen, ihmiskäsitys, ihmisyys, itsetuntemus, perhe, 29.12.2017 17:50, Merja Auer

1. Ahdistus ja uupumus ovat hellittäneet, harhauskomukset olosuhteiden uhrina olemisesta haihtuneet. Jaksan tarttua yhteen epäkohtaan kerrallaan ja tehdä sen muuttamiseksi sen verran kuin osaan. Ja jaksoin kieltäytyä arkkipiispaehdokkaiden julkisesta kannattamisesta, kunnes tiesin, keitä kaikkia on ehdolla.

2. Uuden puhelimeni aloitusnäyttöön valmiiksi asennettu askelmittari kertoo, että linja-autoillessa liikuntaa kertyy aika sopiva määrä. Lakkasin potemasta syyllisyyttä kuntosalivastenmielisyydestäni. Ensi vuoden haasteena on vielä päästä sopuun äänentoistolaitteiden kanssa.

3. Keräsin sukukuvia ja -tarinoita itseäni vanhemmilta sukulaisilta. Löysin riemastuttavan tuttuja luonteenpiirteitä ja toimintatapoja sukupolvien takaa, elämäniloa ja huolenpitoa aiempien yksioikoisten luonnehdintojen takaa. Aloin nähdä muitakin ihmisiä ennemminkin perielämäniloisina kuin perisyntisinä. Meidäthän on alun perin luotu ihaniksi ihanaan maailmaan!

4. Uuden polven edustaja oppi kävelemään, löytämään sanoja ja päättämään, mitä päälleen laittaa. Monien rakastaman ja ihaileman lienee helppoa jatkaa aurinkoisena olemistaan.

5. Alkoi näyttää siltä, etten minä ole maailman keskus. Hieno homma.

Kommentoi


Ristiveto

  • Papit tuulettavat. Kymmenen kirkon työntekijää kirjoittaa yhteisessä blogissaan elämästä ja ilmiöistä, läheisistä ja vieraista, herättelevästä huumorista, toivon kantajista, kelkasta pudonneista, jalkapallosta, unelmista ja ehkä hiukan uskostakin. Kirjoittajina ovat viestinnästä vastaava pastori Merja Auer, pastori, piispan erityisavustaja Mari Leppänen, kirkkoherra, nuorisotutkija Merja Hermonen, oppilaitospappi, tohtorikoulutettava Laura Kajala, perheneuvoja, pastori Sari Sundvall-Piha, pastori, arkkipiispan teologinen erityisavustaja Petri Merenlahti, kirkkoherran, pastori Risto Leppänen, pastori, oppikirjakirjailija Juha Luodeslampi, rehtori Tapani Rantala ja pastori Karoliina Haapakoski.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS