Ristiveto - » Mitä kasvaa kristityssä maassa?
Ristiveto

« Terveisiä (monen sortin) perheestä | Työ muuttuu, mutta muuttuuko minun työ? »

Mitä kasvaa kristityssä maassa?

Aihe Pelko, Rakkaus, Tunnenäkökulma, arvot, häpeä, monikulttuurisuus, 11.3.2017 20:51, Merja Auer

Tulin katsoneeksi televisiosta norjalaisen nuortensarjan Skam. Kun Vapahtajamme suositteli lastenkaltaisuutta ainakin joillain elämänalueilla, taitaa nuoriltakin olla vielä paljon opittavaa. Ainakin tässä sarjassa asia kuin asia ja hankala tilanne toisensa jälkeen selvitettiin keskinäisellä juttelulla, googlaamalla tai viime kädessä aikuiselta asiantuntijalta kysymällä.

Riemullista oli jo se, että nuorista iloisesti kertovat tarinat on otsikoitu Häpeäksi. Kaikki se mistä me opimme aikoinaan vaikenemaan visusti, saattaa olla nuoremmille hyvinkin normaali keskustelunaihe: seksuaalisuus eri muotoineen, pettäminen, uskonto, mielisairaudet… Näissä tarinoissa taisi lopulta löytyä ymmärrystä kaikenlaisille ihmisille ja ongelmille.

Se teki oikein hyvää sekalaisten uutisten keskellä. Ihmiset toden totta ovat myös kauniita ja ihania Luojan luomia eivätkä vain avuttomia syntisiä!

Kommentoi


Ristiveto

  • Papit tuulettavat. Kymmenen pappia kirjoittaa yhteisessä blogissaan elämästä ja ilmiöistä, läheisistä ja vieraista, herättelevästä huumorista, toivon kantajista, kelkasta pudonneista, jalkapallosta, unelmista ja ehkä hiukan uskostakin. Kirjoittajina ovat uskontojenvälisen dialogikeskuksen johtaja Aaro Rytkönen, pastori Sinikka Pietilä, asiantuntija, pastori Laura Arikka, piispan erityisavustaja Mari Leppänen, kirkkoherra Merja Hermonen, arkkipiispan teologinen erityisavustaja Petri Merenlahti, kirkkoherra Risto Leppänen, pastori, asiantuntija Juha Luodeslampi, rehtori Tapani Rantala ja pastori Karoliina Haapakoski.

Sivut

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS