Ristiveto - » Toledon viisi iloa
Ristiveto

« ”Jumalan kasvojen edessä ja tämän seurakunnan läsnä ollessa…” | Surua ja sankaruutta pyhäinpäiväksi »

Toledon viisi iloa

Aihe Rakkaus, Tunnenäkökulma, Yleinen, kirkko, monikulttuurisuus, perhe, taide, työ, 17.10.2016 16:28, Merja Auer

Ekumeeninen ja Uskontojenvälinen Karmeliittayhteisö järjesti kirjoittajakurssin Toledon karmeliittaluostarissa Espanjassa. Kirjoittajien sekalaista joukkoa ohjasi Jaakko Heinimäki, joka kurssin aikana valittiin Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittajaksi. Lähdin matkaan miettien, osaisinko kirjoittaa ilosta. Yhtenä iltana laskin niitä viisi.

1. Säännöt: Että pääsee viikoksi suljetun luostarin sisäpuolelle, saa mahdollisuuden säännölliseen rukouselämään ja hiljaisuuteenkin osittain. Että on joku joka sanoo, että nyt kirjoitat tästä, näin.

2. Joosef ja Jeesus-lapsi ja Maria: Että Joosef pitää hellästi sylissään Jeesusta, jolla on ilmeisen luottavainen ja iloinen olo. Että kappelissa voi katsella Marian patsasta ja Jeesusta hänen sylissään ja sulkea heidän väliseensä rakkauteen itsensä, vanhempansa, lapsensa ja kaikki muut hankalat ihmiset.

3. Teresan ja Ristin Johanneksen matkakumppanuus: Että saa elää viikon kirjoittavien ihmisten kanssa. Että löytää terapian käyneen iltakävelykaverin, joka ei hätäänny pienistä eksymisistä. Että voi jakaa tarinoita vastoinkäymisistä ja voimaantua toisen tarinoista.

4. Kivien ja tiilien kuviot rakennuksissa: Että löydän kuvioita, joita jaksan kuvata uudella kamerallani, jota osaan käyttää hiukan entistä paremmin. Että maan tomusta on syntynyt tällainen kaupunki ja tällainen maailma, tällainen luostari ja tällaisia ihmisiä.

5. Gabriel ja Maria: Että minulla on papintyöni, kirjoittamiseni ja kamerani. Että erehtymiset ja unohtamiset pitävät minut pienenä. Että voin katsoa Toiseen, kun omat rakennelmat murenevat. Että elämä on keskeneräinen saviveistos, muovaantuu koko ajan.

Kommentoi


Ristiveto

  • Papit tuulettavat. Kymmenen pappia kirjoittaa yhteisessä blogissaan elämästä ja ilmiöistä, läheisistä ja vieraista, herättelevästä huumorista, toivon kantajista, kelkasta pudonneista, jalkapallosta, unelmista ja ehkä hiukan uskostakin. Kirjoittajina ovat uskontojenvälisen dialogikeskuksen johtaja Aaro Rytkönen, pastori Sinikka Pietilä, asiantuntija, pastori Laura Arikka, piispan erityisavustaja Mari Leppänen, kirkkoherra Merja Hermonen, arkkipiispan teologinen erityisavustaja Petri Merenlahti, kirkkoherra Risto Leppänen, pastori, asiantuntija Juha Luodeslampi, rehtori Tapani Rantala ja pastori Karoliina Haapakoski.

Sivut

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS