Ristiveto - » Jumala toimii rukouksen kautta
Ristiveto

« Violettipaidat, avioliittolaki ja vastaan tulemisen taito | Play it again, Sam »

Jumala toimii rukouksen kautta

Aihe Seurakunta, avioliitto, 3.9.2016 14:37, Risto Leppänen

Luin piispainkokouksen selonteon ja olen miettinyt, miten kotiseurakuntani voi tässä tilanteessa palvella samaa sukupuolta olevia aviopareja maaliskuusta 2017 alkaen.

Vaikka itse toivoisin nopeampaa muutosta, samalla tiedän, että kirkossa on paljon ihmisiä, joille nykytilannekin on liikaa. Kirkon järjestyksellä ja yhdessä tehdyillä päätöksillä on merkitystä. On uskottava, että kirkossa tarvitsemme tämänkin välivaiheen.

Mitä käytännössä omassa kotiseurakunnassani 1.3. jälkeen tapahtuu, kun lietolaiset samaa sukupuolta olevat parit lähestyvät seurakunnan työntekijöitä?

Olen iloinen jokaisesta, joka kääntyy kirkon puoleen pyytääkseen suojelusta avioliitolleen. Kirkkoherranvirastossa palvelemme teitä, kun suunnittelette yhteistä juhlaa, teette avioliiton esteiden tutkintaa tai etsitte juhlatiloja.

Kirkoissamme jumalanpalveluksen esirukouksessa rukoilemme kaikkien niiden puolesta, jotka aikovat tai ovat solmineet avioliiton. Olette myös tervetulleita Liedon kirkkoihin, jossa on mahdollisuus yhdessä seurakunnan papin, kanttorin sekä läheistenne kanssa järjestää tilaisuus, jossa rukoilemme liittonne puolesta. Tilaisuus suunnitellaan papin kanssa.

Jumala on aina erilaisina aikoina toiminut rukouksen kautta. Niin tuntuu tapahtuvan nytkin, kun kirkossa emme ole vielä yhdessä valmiita siihen, mitä enemmistö kirkon jäsenistä odottaa.

Kirkossa tilaisuus päättyy Herran Siunaukseen. Kun pappi laskee alttarille polvistuneiden ihmisten päälle kädet ja lausuu Herran Siunauksen, ei silloin erotella ihmisiä.

Risto Leppänen

6 Vastausta artikkeliin “Jumala toimii rukouksen kautta”

Erkki Moilanen: 4.9.2016 kello 13:57

“Minä N. N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon noudattaa kirkon lakia ja järjestystä sekä palvella alttiisti seurakuntaa ja sanankuulijoita. Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon.”

Heikki Aho: 4.9.2016 kello 20:52

1 Kor.6:9-11
Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet.

Sana sama Eilen. Tänään. Iankaikkisesti.

Se mitä Leppänen odottaa toteutuvan kansankirkossa ei toteudu koskaan Kristuksen kirkossa.

Normihetero: 5.9.2016 kello 7:52

Kristinusko perustuu käsittääkseni Raamattuun? Raamatussa lienee selkeät sävelet homoseksuaalisuuden suhteen. Eikö kirkon pitäisi toimia ohjekirjansa mukaisesti, eikä soveltaa ohjeita tarpeen mukaan? Oma biologinen omatuntoni soimaa homoudesta. Ei synny luonnostaan homopareille suvunjatkoa. Mikseivät sateenkaari-ihmiset perusta omaa kirkkokuntaa? En halua vaikkapa lapsilleni homopappia tai homoseksuaalia isosta rippileirille levittämään avoimen ja vapaan seksuaalisuuden “ilosanomaa”. Siksi erosin kirkosta ja yritän seurata Kristusta Raamatun mukaisesti. Itse rukoilen, että totuus tulee julki. En siis lähtisi kivittämäänkään ketään, mutta kyllähän homo komppaa mieluummin toista homoa kuin heteroa, sen olen nähnyt. Rauhaa myös Leppäselle, vaikka en häntä pappina arvostakkaan.

Kauhistunut: 5.9.2016 kello 22:30

Kyllä Raamatussa tuomitaan homous yksiselitteisesti. On pyhäinhäväistys siunata homopareja. Eikä Raamatussa pidetä naispappeuttakaan mahdollisena. Vaan niinpä on meille niitäkin tullut suuret määrät. On kauhistavaa, että kirkko ja papit ovat hylänneet nämä aivan perusopit, saadakseen ihmisten mielisuosiota.
Suomen kirkko on tuhon tiellä. Se ei puolusta Jumalan sanaa vaan taipuu ihmisten mielen mukaan.
Kaikkialla ympärillämme näemmekin joka päivä, miten maaltamme puuttuu siunaus. Kansa hylkää Jumalan yhä useammin, raha ja valta ovat uusia messiaita.Ja huonosti meille käy.
Mutta näinhän sen kuuluu mennä. Jeesus sanoo: kun minä tulen uudelleen maan päälle, löydänkö uskoa laisinkaan.

summa summarum: 6.9.2016 kello 7:22

Tsemppiä Ristolle.
maailma muuttuu eikä kirkko voi alkaa muumioitumaan

Kalle Päätalo: 10.9.2016 kello 19:29

Kirjoittajalle: hyväksyikö alkuseurakunta vapaata seksiä? Ei. Eikö siis pitäisi meidänkin oppia tästä jotain uutta? 😮 Vai oliko Jeesuksen asettama Pyhällä Hengellä toimiva alkuseurakunta väärässä? 😕😕

Kommentoi


Ristiveto

  • Papit tuulettavat. Kymmenen kirkon työntekijää kirjoittaa yhteisessä blogissaan elämästä ja ilmiöistä, läheisistä ja vieraista, herättelevästä huumorista, toivon kantajista, kelkasta pudonneista, jalkapallosta, unelmista ja ehkä hiukan uskostakin. Kirjoittajina ovat viestinnästä vastaava pastori Merja Auer, pastori, piispan erityisavustaja Mari Leppänen, kirkkoherra, nuorisotutkija Merja Hermonen, oppilaitospappi, tohtorikoulutettava Laura Kajala, perheneuvoja, pastori Sari Sundvall-Piha, pastori, arkkipiispan teologinen erityisavustaja Petri Merenlahti, kirkkoherran, pastori Risto Leppänen, pastori, oppikirjakirjailija Juha Luodeslampi, rehtori Tapani Rantala ja pastori Karoliina Haapakoski.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS