Ristiveto - » Äiskät ja iskät jaksavat jos autetaan alkuun
Ristiveto

« Ryssäviha on omaan jalkaan ampumista | Puolueet, pelastakaa kirkko »

Äiskät ja iskät jaksavat jos autetaan alkuun

Aihe Yleinen, perhe, 19.10.2014 19:41, Merja Hermonen

Kahdeksan pientä ja elävää, vielä kuuroa ja silmätöntä. Ne makaavat kuin makkarat pentulaatikossa. Alussa kuitenkin oli kaaos.

Emo erehtyi istumaan pienten joukkoon ja ensimmäinen jo tökki nisää. Muut heräilivät hätäänsä. Noin pieni ei osaa edes pissiä, ilman että emo sitä nuolee. Se on refleksi. Ja emon on syötävä jätökset. Se on luonnonjärjestys. Kun nuolit ensimmäisiä, alkoi maito jo nousta ja valua nisä kerrallaan. Yritit maata, ulottua, kääntää pieniä pöpperöisiä. Nuolit ja söit siinä eritteiden vellissä, ja kaikki pienet uikuttivat yhtä huutoa.

Olit oikeasti paras, hyvä ja rauhallinen emo. Sinulla oli oppaana ja käsinä ihminen. Hän otti kouraansa kakan tuskaa inisevän pennun ja laittoi sen lämpimän hanan alle. Pentu räjäytti tarpeensa lavuaariin, jos nyt niin pieni mitään räjähtää. Emona sait sitten asettua hunajapatsaaksi lopuille seitsemälle. Olit jo oppinut järjestyksen välttämättömyyden: ensin suolen tarpeet, sitten maitobaari. Kaikkien on saatava omansa tai kukaan ei nuku.

Ajattelen ihmisvanhempana alkamista ja olemista. Äitinä ja isänä voi eri syistä olla kaaosta. Onneksi on kokeneita oppaita ja auttavia käsiä. Sanovat, että siksi ihmiset elävät isoäidin ikään. On tarvetta oppaille, apukäsille – myös varaisille ja -äideille. Suomessa joka 14. lapsi on lastensuojelun asiakas. Tervetuloa hyvinvointineuvolat!

Kommentoi


Ristiveto

  • Papit tuulettavat. Kymmenen kirkon työntekijää kirjoittaa yhteisessä blogissaan elämästä ja ilmiöistä, läheisistä ja vieraista, herättelevästä huumorista, toivon kantajista, kelkasta pudonneista, jalkapallosta, unelmista ja ehkä hiukan uskostakin. Kirjoittajina ovat viestinnästä vastaava pastori Merja Auer, pastori, piispan erityisavustaja Mari Leppänen, kirkkoherra, nuorisotutkija Merja Hermonen, oppilaitospappi, tohtorikoulutettava Laura Kajala, perheneuvoja, pastori Sari Sundvall-Piha, pastori, arkkipiispan teologinen erityisavustaja Petri Merenlahti, kirkkoherran, pastori Risto Leppänen, pastori, oppikirjakirjailija Juha Luodeslampi, rehtori Tapani Rantala ja pastori Karoliina Haapakoski.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS