Rankka reissu

« Myötätuulia ja vaahtokarkkeja | Löytyi uusi laji »

Ensimmäinen suihku

Aihe Uncategorized, 2.5.2008 19:51, Afu & Joel

 Afu ja Saksalainen skeittikauppa lübeckin nurkilla.

Heräsimme mukavasta pikkukaupungista, nimeltään Neustadt. Sieltä suuntasimme mukavan ilman saattelemana kohti vanhaa hansakaupunkia, Lübeckia. Kyseinen kaupunki ei liikaa aluskasvillisuutta pitänyt sisällään ja meinasimme leiriytyä epähuomioissamme pimeän saattelemina kalmistoon, eli lähes hylätylle hautausmaalle. Kunnon leiripaikka kuitenkin löytyi paikallisen tivolin/karnivaalin takana olevasta metsästä ja kaikki sujui kuten pititkin.

Seuraavana päivänä herättiin nälkäisinä & aamun kangistamina ilman ruokatarvikkeita. Onneksi pari ystävällistä saksalaismiestä lahjoittivat meille paikallisesta siirtolapuutarhamökistä mehuja ja muuta kivaa. Iltapäivällä katselimme kaupunkia ja löysimme muun muassa marsipaaninäyttelyn ja paljon upeita rakennuksia. Myöhemmin pahimman keskipäivän-auringon jälkeen suuntasimme laudoilla kohti Hampurin valtatietä. Pian kuitenkin huomasimme, että matka oli lähes puolet lyhyempi, kuin olimme arvioineet ja pääsimme Hampurin reunoille jo seuraavana päivänä.

Nähtiin myös matkan ensimmäinen käärme.

Päätimme ensimmäisen kerran panostaa halpaan hostelliin (10e/yö) ja viettää kaksi päivää vappua Hampurissa. Se oli erittäin mukavaa vaihtelua, varsinkin kun oli rullannut puolitoista päivää hieman epävakaassa säässä. Kun pääsi ensimmäistä kertaa matkan aikana suihkuun, tuntui kuin pieni kuonavuori olisi varissut viemärin pohjalle. Hostellissa oli muutenkin leppoisa kansainvälinen meininki. Pidimme hauskaa muun muassa kanadalaisten ja vietnamilaisten matkalaisten kanssa. Puheenaiheet vaihtuivat Suomalaisesta juomakulttuurista kommunistisiin diktatuureihin. Noh, nyt ollaan montakin kokemusta rikkaampia.

Itse kaupunki oli varmasti isoin tähän mennessä koko matkan aikana: Se piti sisällään jättimäisen sataman, kaikkine nosturiviidakoineen ja risteilyaluksineen. Myöskin ydinkeskusta oli mahtava, täynnä historiaa ja hienoja monumentteja. Kaupungin puistot olivat täysin eri maailmasta kuin Suomen vastaavat. Erilaiset viheralueet olivat täynnä vesiputouksia, jättimäisiä kukkaistutuksia, suihkulähteitä, sekä muuta silmänruokaa. Ja oli muutenkin mukava sosialisoitua välillä muiden ihmisten kanssa ja puhua lause jos toinenkin englantia.

Tällä hetkellä pidätellään sadetta pienessä kylässä, Harsefeldissä, joka sijaitsee Hampurin ja Bremenin välissä. Toivottavasti ei sada pitkään, että päästään taas tien päälle.

Artikkelia ei voi kommentoida.

4 Vastausta artikkeliin “Ensimmäinen suihku”

äiti: 2.5.2008 kello 21:39

Aika harvakseltaan te kirjoittelette… mutta ette sitten ilmeisesti kuitenkaan sotkeentuneet Hampurin vappumiekkariin?
Mummi Pohjanmaalta lähetti terveisiä. Eikä alkuunkaan uskonu että skeittailette siellä. Eihän isomummikaan uskonu että ihminen kävi kuussa vaikka televisiosta näki. Jossain hiekkakuopalla filmattu…

Halisten poppoo: 3.5.2008 kello 16:39

Hei vaan pojat,
kyllä tuo teidän lautailu alkoi ainakin meidän perheessä poikia ajatuksia ekologisesta liikkumisesta. Kun autoton poppoomme on aikaisemmin matkustanut erilaisilla lastenvaunuilla ja -rattailla, joissa oli seisomatuki + kantorinkka on ollut käytössä ja kun nyt on siirrytty koko perheen pyöräilyyn, tenkkapoo tulee pitkillä matkoilla, jolloin pitäisi saada muutama polkupyörä mahtumaan julkiseen liikennevälineeseen. Emme lähdekään ostamaan itsellemme longboardia, koska se on huonotasapainoisille vanhuksille tod.näk. vaarallinen vempain! Hankimme laukkuun mahtuvan kokoontaitettavan potkulaudan. Kiitos, että saitte meidät miettimään uusia sovelluksia. Turvallisia teitä!

Afu & Joel: 12.5.2008 kello 9:35

Halisten poppoo: Kiitos kiitos, potkulauta on varmaan hyvä ratkaisu!

Afu & Joel: 12.5.2008 kello 9:36

Äiti: vappumiekkariin? Ja kuu on vain kapitalistien propagandaa, ei sellaista oikeasti ole olemassa.

AFU KÄHÄRÄ JA JOEL PATOMÄKI

  • Kirjoittajat ovat parikymppisiä retkilautailijoita matkalla Turusta Hollantiin. Pelkästä rollailusta ei ole kysymys, sillä perillä odottavat Rage Against the Machinen ja Queens of the Stone Agen keikat Pinkpop -festivaaleilla Landgraafissa. Afun ja Joelin reissu alkoi 14. huhtikuuta Turun satamasta ja perillä Pinkpopissa pitäisi olla viimeistään kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Matkaa kertyy yhteensä noin 1500 kilometriä.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle