Pallopäät

« Pallopää Tanskassa |

Satusedän kaupungissa ei ollut mätää

Aihe Yleinen, 14.7.2008 10:04, Lari Vesander

Vanhan sanonnan mukaan Tanskan maassa on jotain mätää. Satusetä Hans Christian Andersenin kotikaupungissa vietetyn pitkän viikonlopun perusteella on kuitenkin vaikea sanoa mitä se voisi olla. Odense on kaunis kaupunki ja sen asukkaat ystävällisiä. Eikä paikallinen jalkapalloseurakaan ollut lainkaan hullumpi.

Odense BK onkin toinen hyvä vastaväite juuttimaan mädänneisyydelle. Paikallisessa palloseurassa pelaa Thomas Helvegin ja Morten Bisgaardin tapaisia maailmantähtiä, joille kasvattajaseuraan palaaminen ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen on itsestäänselvyys. Tämä on jälleen yksi osoitus siitä, että asioiden hoitaminen hyvin kannattaa aina - myös jalkapallossa.

Jos Tanskasta ihan väkisin haluaa jotain vikaa löytää, niin rahanvaihtaminen reissua varten oli hieman turhauttavaa, samoin kuin se, että hotellin langaton laajakaista lakkasi toimimasta kesken viikonlopun. Joku voisi pitää pahana puutteena sitäkin, ettei Tanskan suosituin urheilulaji ollutkaan Odensen katukuvan mukaan jalkapallo vaan pyöräily. Pistetään tuo nyt huomio kuitenkin vaikka Ranskan ympäriajon piikkiin - Fionia Park -stadionilla nimittäin riitti aivan mukavasti tunnelmaa, vaikkei yleisöä 4 000:ää enempää ollutkaan.

Kaiken kaikkiaan Tanskan reissusta ja TPS:n tappiosta huolimatta mukava maku. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että kotimaahan on mukava palata. Jos juna- ja lentoaikataulut pitävät kutinsa, ehdin vielä illaksi Kupittaalle katsomaan Interin ja Mypan välistä kärkikamppailua. Ei ole mitään mätää Turussakaan, vaikka pahat kielet joskus muuta väittävätkin.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Pallopäät

  • Pallopäät pureutuu jalkapallon EM-kisojen ilmiöihin. Kirjoittajat ovat Turun Sanomien urheilutoimituksen kesätoimittajia, jotka ovat perehtyneet kuningaslajin saloihin aikaansa säästämättä. Jukka-Pekka Paajasella on takanaan lupaava tulevaisuus VPS:n vaihtopenkillä, Lari Vesander taas on kirjoittanut kirjan suomalaisesta jalkapalloilusta. Molemmat kirjoittajat uskovat olevansa jalkapalloasioissa aina oikeassa, mutta kannattavat silti EM-kisoissa Espanjaa.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle