Pallopäät

« Paras joukkue parhaista pelaajista | Satusedän kaupungissa ei ollut mätää »

Pallopää Tanskassa

Aihe Yleinen, 11.7.2008 20:42, Lari Vesander

TPS:n Intertoto-cupin Odensessa toi meikäläiselle työkeikan Tanskaan, ja futisreissun takia päätin avata Pallopää-blogin uudelleen tämän viikonlopun ajaksi.

TPS:llä on täällä Tanskassa melkoinen urakka edessään. Odense oli onnekas voittaessaan ensimmäisen osan Kupittaalla 1-2. Vieraat tekivät voittomaalinsa toisen jakson jokseenkin ainoasta tilanteestaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että TPS:n on tehtävä jatkoon päästäkseen vähintään kaksi maalia.

Tehtävä on vaikea mutta mahdollinen. Viime sunnuntaina TPS loi Odensea vastaan kymmenkunta hyvää maalipaikkaa, muttei osunut yhdestäkään - ainoan maalinsa joukkue sai, kun Odense-pakki Thomas Helveg survaisi pallon omaan verkkoon. Keskiviikon Haka-peli osoitti, että tehottomuus vaivaa Tepsiä edelleen. Samalla se osoitti sen, miten väsynyt toistuvia härkäviikkoja urakoinut turkulaisjoukkue on.

Viimeistään tässä vaiheessa Veikkausliigan EM-kisatauko voitanee julistaa vuoden antikulttuuriteoksi. Tauko on karkottanut kansaa katsomosta, laskenut pelin tasoa ja aiheuttanut kansainvälisiä kenttiä koluaville suomalaisseuroille kestämättömän otteluruuhkan juuri ennen kauden tärkeimpiä otteluita. Otteluohjelman pitäisi tukea euro-otteluita joukkueita eikä sabotoida heidän mahdollisuuksiaan.

Nyt TPS joutuu taistelemaan Tanskassa sekä Odensen joukkuetta että omaa väsymystään vastaan. Ne selättääkseen turkulaisten on löydettävä tehokkuutensa. Toivottavasti se onnistuu.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Pallopäät

  • Pallopäät pureutuu jalkapallon EM-kisojen ilmiöihin. Kirjoittajat ovat Turun Sanomien urheilutoimituksen kesätoimittajia, jotka ovat perehtyneet kuningaslajin saloihin aikaansa säästämättä. Jukka-Pekka Paajasella on takanaan lupaava tulevaisuus VPS:n vaihtopenkillä, Lari Vesander taas on kirjoittanut kirjan suomalaisesta jalkapalloilusta. Molemmat kirjoittajat uskovat olevansa jalkapalloasioissa aina oikeassa, mutta kannattavat silti EM-kisoissa Espanjaa.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle