Pallopäät

« Arvokisapelaajan uraputki lyhenee | Pallopää Tanskassa »

Paras joukkue parhaista pelaajista

Aihe 1, 29.6.2008 23:44, Lari Vesander

Ennen kisoja sanottiin, että Espanjalla on parhaat pelaajat mutta se ei tarkoita, että sillä olisi myös parasta joukkuetta. Puhuttiin arvokisojen ainaisesta alisuorittajasta ja ikuisesta epäonnistujasta. Se kirous on nyt murtunut. Parhaista pelaajista syntyi paras joukkue, joka pelasi vielä parasta peliäkin. Ja juuri siksi Espanja ansaitsi mestaruutensa.

Siinä missä hollantilaiset hurmasivat alkulohkossa ja venäläiset puolivälierässä, espanjalaiset pelasivat alusta alkaen nautittavasti. Katsojien kannalta Espanjan mestaruudessa parasta onkin se, että se tuli erinomaisen nautittavalla pelillä. Jos hyvin käy, niin sama eetos valloittaa nyt jyrää viime EM-kisoista valloille päässeen passiivisen puolustusintoilun. Ainakin EM-finaali oli
selvä signaali tähän suuntaan – avoin ja viihdyttävä peli oli mainiota mainosta kuningaslajille.

Blogin ahkerimmat lukijat ovat ehkä huomanneet, ettemme ole valinneet turnauksen tähdistöjoukkuetta. Omalla kohdallani se johtuu siitä, että päädyin pitkän pähkäilyn jälkeen pitämään Espanjaa all-stars-sikermänä. Naurakaa vain, huokailkaakin jos siltä tuntuu, mutta tässä turnauksessa ei ole ollut Casillasta parempaa maalivahtia tai Ramosia parempaa puolustajaa. Ei Marchena ja Puyolia parempaa toppariparia eikä Sennaa parempaa puolustavaa keskikenttäpelaajaa. Espanjalla on ollut paras keskikenttä ja paras kärkikaksikko. Ja kun siihen päälle laitetaan vielä kisojen parhaat vaihtomiehet (Cesc ja Güiza), ei ole ihme, että Espanja voitti.

Kaiken lisäksi Espanjan joukkue on vielä nuori. Ainut varma vaihdos on se, että seitsemänkymppinen Luis Aragones jättäytyy pois joukkueen ruorista. Aragonesille täytyy nostaa hattua. Itsepäinen veteraanivalmentaja antoi piutpaut espanjalaismedian vaatimuksille ja otti mukaan enemmän pelaajia Liverpoolista kuin mestarijoukkue Real Madridista tai FC Barcelonasta. Tässä vaiheessa on helppo todeta, että Aragones oli oikeassa. Tähtihyökkääjä Raulille ei ollut joukkueessa tilaa.

Aragonesia seuraa mursuviiksinen Vicente del Bosque, joka valmensi vuosituhanteen vaihteessa Real Madridin kahteen Mestarien liigan voittoon. Del Bosque on oikea valinta mestarijoukkueen valmentajaksi, sillä Madridin ajat todistivat hänen hallitsevan huippupelaajien käsittelyn. Realin tähtien tyytyväisenä pitäminen oli sellainen mestarisuoritus, että eivätköhän Espanjan nuorten taiturienkin kaitseminen sen jälkeen onnistu.

Kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että kahden vuoden päästä Espanja on valmis maailmanvalloitukseen.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Pallopäät

  • Pallopäät pureutuu jalkapallon EM-kisojen ilmiöihin. Kirjoittajat ovat Turun Sanomien urheilutoimituksen kesätoimittajia, jotka ovat perehtyneet kuningaslajin saloihin aikaansa säästämättä. Jukka-Pekka Paajasella on takanaan lupaava tulevaisuus VPS:n vaihtopenkillä, Lari Vesander taas on kirjoittanut kirjan suomalaisesta jalkapalloilusta. Molemmat kirjoittajat uskovat olevansa jalkapalloasioissa aina oikeassa, mutta kannattavat silti EM-kisoissa Espanjaa.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle