Pallopäät

« Kotimaisuus on valttia | Turkin välieräpaikka onnekas silmänkääntötemppu »

Italian epäjalkapallo kisojen pahinta sabotaasia

Aihe Yleinen, 24.6.2008 15:28, Jukka-Pekka Paajanen

Jalkapallon esteettistä puolta rakastavat saivat huokaista helpotuksesta, kun nautittavaa peliä koko kisojen ajan pelannut Espanja onnistui pudottamaan epäjalkapalloa tahkonneen, vaisun Italian.

Jos Italia olisi voittanut pelin, varmasti moni olisi puhunut oikeusmurhasta. Espanja löi itsensä likoon hyökkäämällä vahvasti senkin ehdolla, että aktiivinen peli toi omat riskinsä puolustuspeliin. Italia sen sijaan keskittyi pelkurimaisesti puolustamaan omaa maaliaan eikä uskaltanut ottaa Espanjan haastetta vastaan.

Tilanne on samantyyppinen kuin, jos nyrkkeilijä astuisi kehään pelkästään suojaamaan itseään eikä edes yrittäisi lyödä vastustajaa, koska se lisäisi riskiä, että oma puolustus aukeaisi ja toinen saisi vastaiskulla osuman suojan läpi. Sellainen nyrkkeilijä pelkää häviämistä eikä uskalla luottaa omien taitojensa riittävän voittoon.

Iloinen hyökkäyspeli on jalkapallon suola, piste. Ja silloin kun toinen vetäytyy poteroonsa tarkoituksenaan keskittyä pelkästään toisen hyökkäyspelin sabotoimiseen, voidaan puhua pelin kauneuden tuhoamisesta ja raukkuudesta - etenkin maailman mestarista puhuttaessa. Italia ei pelannut itse kaunista peliä, ja se pakotti tosikkomaisuudellaan myös vastustajat ilottomaan peliin.

Saapasmaa teki toki viime MM-kisoissa taidetta puolustamisesta, mutta silloin sen tarkoitusperistä löytyi myös selvä hinku tehdä ratkaisumaali, ei pelkkä rangaistuspotkukilpailun odottelu poterossa kyykkien. Kärkimies Luca Toni voidaan jälleen tuomita kisojen flopiksi, mutta on myös mietittävä, mistä epäonnistuminen johtui. Miehestä itsestään vai apuvoimien vähyydestä hyökkäyspäässä?

Artikkelia ei voi kommentoida.

Yksi Vastaus artikkeliin “Italian epäjalkapallo kisojen pahinta sabotaasia”

Teppo Reinikainen: 30.6.2008 kello 3:09

En yhtään ihmettele tämän jutun perusteella, että näihin blogeihin ei tule palautetta. Teksti on niin naiivia, ettei se ansaitse mitään kommenttia. Taitaa olla jonkun harrastelijan juttuja.

terveisin Reikka

Pallopäät

  • Pallopäät pureutuu jalkapallon EM-kisojen ilmiöihin. Kirjoittajat ovat Turun Sanomien urheilutoimituksen kesätoimittajia, jotka ovat perehtyneet kuningaslajin saloihin aikaansa säästämättä. Jukka-Pekka Paajasella on takanaan lupaava tulevaisuus VPS:n vaihtopenkillä, Lari Vesander taas on kirjoittanut kirjan suomalaisesta jalkapalloilusta. Molemmat kirjoittajat uskovat olevansa jalkapalloasioissa aina oikeassa, mutta kannattavat silti EM-kisoissa Espanjaa.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle