Pallopäät

« Nyt on Espanjan vuoro | Italian epäjalkapallo kisojen pahinta sabotaasia »

Kotimaisuus on valttia

Aihe 1, 22.6.2008 23:40, Lari Vesander

EM-kisojen välieräjoukkueista voi päätellä kaikenlaista. Kuten esimerkiksi sen, että kotimaisuus on näissä kisoissa valttia. Eniten kotimaan liigan pelaajia on Venäjän joukkueessa, 22. Seuraavaksi eniten (19) kotimaan sarjoissa palloilijoita on Saksassa. Nämä maat kohtaavat toisensa välierässä.

Jaetulla kolmannen sijalla kotimaisuuslistassa ovat toisensa puolivälierässä kohdanneet Espanja ja Italia (18 kummassakin). Koska näistä maista vain toinen pystyi jatkamaan välieriin, viimeisen semifinaalipaikan otti luonnollisesti Turkki, jonka joukkueessa oli viidenneksi eniten pelaajia (16) kotimaan pääsarjasta.

Tämän tilaston valossa Turkkia jatkoajalla johtanut Kroatia oli itse asiassa menettänyt mahdollisuutensa jo ennen ottelua. Kroaateista nimittäin vain kolme pelasi kotimaansa liigassa. Vähemmän kotikuntoisia palloilijoita oli vain Tshekin joukkueessa (2).

Yhtä lailla ilman mahdollisuuksia on myös Suomen maajoukkue. Huuhkajien kokoonpanossa on viime vuosina pyörinyt vain pari jalkapalloliigalaista, joten maajoukkueelle voi luvata varmasti kylmää kyytiä syksyllä alkavissa MM-karsinnoissa.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Pallopäät

  • Pallopäät pureutuu jalkapallon EM-kisojen ilmiöihin. Kirjoittajat ovat Turun Sanomien urheilutoimituksen kesätoimittajia, jotka ovat perehtyneet kuningaslajin saloihin aikaansa säästämättä. Jukka-Pekka Paajasella on takanaan lupaava tulevaisuus VPS:n vaihtopenkillä, Lari Vesander taas on kirjoittanut kirjan suomalaisesta jalkapalloilusta. Molemmat kirjoittajat uskovat olevansa jalkapalloasioissa aina oikeassa, mutta kannattavat silti EM-kisoissa Espanjaa.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle