Pallopäät

« Kuka pelkää Guus Hiddinkiä? | Slovakkikolmikon kiirastuli »

Turkki nousi taas kuolleista

Aihe Yleinen, 21.6.2008 2:41, Lari Vesander

Turkki teki sen taas. Joukkue nousi kolmannen peräkkäin kuolleista. Alkulohkossa turkkilaisia oli kuoppaamassa ensin isäntämaa Sveitsi, joka joutui taipumaan toisella jaksolla. Tshekki taas kaatui viime minuuttien maaleilla.

Kroatiaa vastaan nousu tapahtui vieläkin myöhemmin: Kun Ivan Klasnic vei kroaatit johtoon jatkoajan 29. minuutilla, kaikki uskoivat ottelun ratkenneen. Kaikki paitsi turkkilaisjoukkue. Hyökkääjä Semih täräytti tasoituksen jatkoajan viimeisestä hyökkäyksestä, ja lopulta kroaattien maalissa kaukana seikkailut veteraanivahti Rüstü sai synninpäästön sinetöidessään rankkaritorjunnallaan turkkilaisten välieräpaikan.

Turkin valmentaja Fatih Terim tunnetaan hyökkäysvoittoiseen peliin uskovana luotsina. Näiden kisojen perusteella Terimissä on kuitekin myös taikurin - ellei peräti spiritistin vikaa. Niin montaa kertaa turkkilaiset ovat nousseet haudan partaalta voittajiksi. On vaikea uskoa turkkilaisten jatkavan taikatemppujaan välierässä Saksaa vastaan, mutta kukapa uskoi Terimin suojattien mahdollisuuksiin ennen Tshekki-pelin tasoitusta tai Kroatian johtomaalin jälkeen?

Turkki ei ole ehkä turnauksen viihdyttävin joukkue, mutta jännittävin se on varmasti. Heikkopumppuisten lienee parasta varautua välieräpeliin teippaamalla nitropurkki kiinni käteensä.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Pallopäät

  • Pallopäät pureutuu jalkapallon EM-kisojen ilmiöihin. Kirjoittajat ovat Turun Sanomien urheilutoimituksen kesätoimittajia, jotka ovat perehtyneet kuningaslajin saloihin aikaansa säästämättä. Jukka-Pekka Paajasella on takanaan lupaava tulevaisuus VPS:n vaihtopenkillä, Lari Vesander taas on kirjoittanut kirjan suomalaisesta jalkapalloilusta. Molemmat kirjoittajat uskovat olevansa jalkapalloasioissa aina oikeassa, mutta kannattavat silti EM-kisoissa Espanjaa.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle