Näkökulma

« Kataisen alkoholiongelma | Suomen sotalaivat Intian valtamerelle »

Venäjän armeijan kuoro jäi kotiin

Aihe Ei luokittelua, 14.3.2014 10:40, Veikko Valtonen

Venäjän ja Ukrainan poliittisen tilanteen vuoksi olemme saaneet virallisen asiakirjan Venäjän puolustusministeriöltä, jonka mukaan Venäjän armeijan kuoro ei saa poistua maasta.

Näin jouduttiin toteamaan Turun konserttitalon verkkosivuilla torstaina. Venäjän armeijan kuoron, baletin ja orkesterin oli määrä esiintyä Turussa tiistaina 18. maaliskuuta.

Ukrainan kriisi ei ota laantuakseen, mutta toivotaan silti, etteivät naapurin soittajat ja laulajat joudu rintamatehtäviin.

Oudosti nousee tässä kohtaa mieleen muuan toinen soittokunta, joka oli tulossa Suomeen esiintymään tammikuussa 1940. Jostakin historian oikusta kyse oli ukrainalaisista sotilaista kootun 44. divisioonan soittokunnasta.

Soittajat olivat tulossa neuvostoarmeijan mukana ilman viisumia rajan yli Suomussalmen kohdalla. Tarkoituksena oli pitää voitonparaatia Oulussa talvisodan päätteeksi.

Konsertti jäi tuolloin pitämättä, kun Hjalmar Siilasvuon johtamat joukot panivat hanttiin. Soittajista suurin osa jäi hankeen Raatteentien varrella ja soittimet kuten muukin sotasaalis päätyi uusille käyttäjille.

Kommentoi

Veikko Valtonen

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien toimituspäällikkö, joka vastaa lehden ja verkkolehden uutistoiminnasta. Tämä blogi kommentoi päivän uutisvirtaa ja uutisvalintoja. Tavoitteena on rakentaa yhteyttä toimituksen ja lukijoiden välille sekä vastata uutistoimintaan liittyviin kysymyksiin ja palautteeseen.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle