Näkökulma

« Puolustus ei selviä tehtävistään | Lupavirkamies saa pitää työnsä »

Amerikkalainen uneksii Suomesta

Aihe Ei luokittelua, 19.12.2013 12:47, Veikko Valtonen

Kaikki asiat ei Suomessakaan ole ihan viimeisen päälle kunnossa, mutta kokonaisuutena meillä menee edelleen erinomaisesti. Se olisi arjen vaivojen keskellä hyvä muistaa.

Entinen New York Timesin toimittaja Blake Fleetwood  kehottaa blogissaan amerikkalaisia matkustamaan Suomeen, jos he haluavat toteuttaa amerikkalaista unelmaa.

No, amerikkalaisten unelmista voidaan esittää erilaisia näkemyksiä, mutta Fleetwood tahtoo vain sanoa, että hänen mielestään asiat ovat Suomessa kunnossa.

Hän poimii blogiinsa lukuisan määrän asioita, joista meidän kannattaa olla ylpeitä. Newsweek-lehden vertailussa Suomi oli ykkönen, kun selvitettiin yleisiä elinoloja sadassa maassa.

YK:n raportissa Suomi oli toiseksi onnellisin kansa tanskalaisten jälkeen. Suomessa yksilön mahdollisuudet sosiaaliseen nousuun ovat paljon paremmat kuin Yhdysvalloissa.

Fleetwood muistuttaa myös Pisa-tutkimuksesta. Toki tiedämme, ettemme ole enää aivan ykkösenä, mutta kuitenkin selkeästi ja kirkkaasti kansakuntien kärkiryhmässä.

Kannattaa lukaista Fleetwoodin blogi, jos kestää hyviä uutisia Suomesta. Joskus tuntuu siltä, että kaikki eivät kestä. Asiat ovat monen mielestä paremmin, kun ne ovat pielessä.

http://www.huffingtonpost.com/blake-fleetwood/finland-2_b_4373187.html

Kommentoi

Veikko Valtonen

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien toimituspäällikkö, joka vastaa lehden ja verkkolehden uutistoiminnasta. Tämä blogi kommentoi päivän uutisvirtaa ja uutisvalintoja. Tavoitteena on rakentaa yhteyttä toimituksen ja lukijoiden välille sekä vastata uutistoimintaan liittyviin kysymyksiin ja palautteeseen.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle