Näkökulma

« Postilaatikon valvonta pois kunnalta | Amerikkalainen uneksii Suomesta »

Puolustus ei selviä tehtävistään

Aihe Maanpuolustus, 17.12.2013 14:58, Veikko Valtonen

Puolustusvoimat ei yllä nykyisin eikä tulevina vuosina tavoitteisiin, joita sille on asetettu. Näin toteaa  Valtiontalouden tarkastusvirasto tuoreessa selvityksessään.
Näin lataa Suomen tietotoimisto tuoreessa uutisessaan. Uutinen kyllä kertoo asiallisesti myös sen, että kyse on Ruotsista. Draamallisen jännitteen luomiseksi otin naapurimaan nimen uutisen alusta pois.
Ruotsin puolustusvoimilta puuttuu sikäläisen tarkastusviraston mukaan sekä henkilökuntaa että kalustoa tavoitteiden täyttämiseen. Viraston mukaan Ruotsin hallitus ei ole taannut maan puolustusvoimille tehokkaaseen toimintaan vaadittavia edellytyksiä.
Tunnettu tosiasiahan on ollut, että Ruotsi on jo ajat sitten aloittanut pohjoismaisen puolustusyhteistyön. Se luottaa Suomen puolustukseen. Jos Suomi hoitaa hommansa, Ruotsikin on turvassa.
Täällä Suomessa Valtiontalouden tarkastusvirasto antoi kuun alussa  kriittisen arvion sotilaallisesta kriisinhallinnasta. Lisäksi puolustusvoimat sai nuuskaa taloudenpidosta.
Kritiikki otettiin puolustushallinnossa tosissaan, mutta kyllä Ruotsissa arvostelu on monta pykälää vakavampaa. Jos maan puolustus ei ole kunnossa, siitä ei parilla muistiolla selvitä.

Kommentoi

Veikko Valtonen

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien toimituspäällikkö, joka vastaa lehden ja verkkolehden uutistoiminnasta. Tämä blogi kommentoi päivän uutisvirtaa ja uutisvalintoja. Tavoitteena on rakentaa yhteyttä toimituksen ja lukijoiden välille sekä vastata uutistoimintaan liittyviin kysymyksiin ja palautteeseen.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle