Näkökulma

« Kuntakartta pöytään | Löysä liitin uhkasi Einsteinia »

Nokia petti meidät

Aihe Nokia, 8.2.2012 21:36, Veikko Valtonen

Nokian nousu kumisaappaan varresta ja vessapaperirullasta maailman johtavaksi teknologiayritykseksi oli hämmästyksen aihe - ihme suorastaan.

Moni asiantuntija, toimittaja ja vielä useampi tavallinen kansalainen kyseli selitystä tälle ihmeelle. Yhtiö sai suitsutusta, joka nosti sen jopa kaiken arvostelun yläpuolelle. Olimme ylpeitä ja aiheesta.

Nyt Nokia on pettänyt meidät. Se ei pettänyt meitä nyt, kun massairtisanomiset ovat täyttä totta. Se petti meidät silloin, kun johtava asema maailmassa päästettiin luisumaan käsistä.

Se petti meidät silloin valtavat voitot jähmettivät yhtiön uskomaan, että rahavirta on ikuinen itsestäänselvyys ilman ponnistelua ja uuden etsimistä. Tuhannet ihmiset tekivät turhaan töitä yhtiönsä hyväksi. Koko teollisuudenala on rapautettu Suomesta, eikä paluuta takaisin ole.

Lupaan olla ensimmäisten onnittelijoiden joukossa, kun Nokia taas toipuu jaloilleen. Nyt ei näköpiirissä ole aihetta onnitteluihin.

Yksi Vastaus artikkeliin “Nokia petti meidät”

Markku Lipponen: 1.12.2012 kello 4:04

Miksi Nokia on sinulle teoistaan tai tekemättä jättämisistään vastuussa?

Onko muuten nyt aihetta onnitteluihin?

Maailma muuttuu ja duunit siirtyy Kiinaan, minkäs teet?

Kommentoi

Veikko Valtonen

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien toimituspäällikkö, joka vastaa lehden ja verkkolehden uutistoiminnasta. Tämä blogi kommentoi päivän uutisvirtaa ja uutisvalintoja. Tavoitteena on rakentaa yhteyttä toimituksen ja lukijoiden välille sekä vastata uutistoimintaan liittyviin kysymyksiin ja palautteeseen.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle