Näkökulma

« Rosvot takaisin töihin | Onneksi arvasin väärin »

10000 työpaikkaa lähtee

Aihe Nokia, 25.4.2011 19:29, Veikko Valtonen

Pääsiäisen päättyessä edessä on Nokian oma piinaviikko. Talous- ja rahoitusjohtaja Timo Ihamuotila kertoi kertoi pääsiäisen alla, että numerot lyödään nyt pöytään. Oma arvioni on, että Nokia leikkaa jopa 10000 työpaikkaa.

Kaikki vähennykset eivät tietysti kohdistu Suomeen, mutta kuuri on täälläkin kova. Leikkuri iskee myös Saloon, vaikka puhelintehtaan tuotantoon ei sinänsä ehkä kosketakaan. Kehitystehtävät vähenevät joka tapauksessa.

Olipa lähtijöiden luku mikä tahansa, ikäviä uutisia on tulossa. Sopii vain toivoa, että uusi organisaatio vie yhtiötä kohti parempaa. Pelkkä parempien aikojen passiivinen odottelu ei sekään olisi hyvä ratkaisu. STX:n Turun telakka taitaa käydä tähän esimerkistä.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) sai jo aikaisemmin tarkat tiedot Nokian aikeista, ja hän lupasi ripeitä toimia työttömyyden uhkaamien nokialaisten auttamiseksi. Saapa nähdä, vieläkö ministerillä riittää puhtia, kun uudet tulijat hamuavat jo salkkua. Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) ehti jo ilmoittaa, että Portugalin lainat kuuluvat uudelle hallitukselle.

Perussuomalaisten Timo Soini puolestaan on viitoittanut itselleen tietä työ- ja elinkeinoministeriön ykköspäättäjän paikalle. Täytyy sanoa, etten erityisemmin kadehdi aloittavaa ministeriä, joka saa huomenlahjaksi vaikkapa vain 5000 uuden työttömän ongelmat.

Siinä olisi haastetta kokeneemmallekin ministerille. Voi olla, että Soinin esikuntaan kuuluva Matti Putkonen joutuu avaamaan toisenkin norttiaskin, ennen kuin ratkaisun avaimet alkavat löytyä. Uskallanpa olettaa vielä niinkin, ettei ison ministeriön virkamieskunta ole täydellä sydämellä mukana heti alkumetreiltä lähtien.

Kommentoi

Veikko Valtonen

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien toimituspäällikkö, joka vastaa lehden ja verkkolehden uutistoiminnasta. Tämä blogi kommentoi päivän uutisvirtaa ja uutisvalintoja. Tavoitteena on rakentaa yhteyttä toimituksen ja lukijoiden välille sekä vastata uutistoimintaan liittyviin kysymyksiin ja palautteeseen.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle