Näkökulma

« Onko Turku olemassa? | ”Äiti se mulle viinat ostaa” »

Äly vähenee Nokiassa

Aihe Nokia, 12.4.2011 12:30, Veikko Valtonen

Nokian älykkyysosamäärä on laskussa. Tai jos ihan tarkasti sanotaan Nokian osamäärä älykkäistä puhelimista menee alas kuin…

Kuin mikä? Kuin lehmän häntä olisi liian maatalousvaltainen vertaus, kun puhe on Nokiasta. Pitäisikö sanoa, että osuus vajoaa kuin vanha kommunikaattori verkon painona. Monihan on löytänyt juntturaan menneelle kommarille uutta hyötykäyttöä kalaharrastusten parissa.

Hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila sanoo Financial Times -lehdessä sen, minkä moni pienipalkkaisempi on osannut ennakoida jo aiemminkin. Nokia menettää markkinaosuutta, kun yhtiö luopuu Symbian-käyttöjärjestelmästä ja valmistelee Windowsin tuloa.

Moni jää odottelemaan uusien puhelimien tuloa. Valitettavan moni ei taida jäädä edes odottelemaan, vaan vaihtaa valmistajaa. En suosittele. Saammehan sentään kohtuulliset veronpalautukset jokaisesta Nokian puhelimesta. Jos me emme usko entiseen kumisaappaiden valmistajaan, niin kuka sitten.

Sen verran Nokiakin uskoo vielä vanhaan Symbianiin, että julkisti tänään tiistaina kaksi uutta Symbian-puhelinta. Windows on kuitenkin tulossa ja toivottavasti mahdollisimman pian. Odottelu ei ole eduksi kenellekään.

Nokialta on pian tulossa lisääkin uutisia, kun organisaation siivous alkaa. Ovea (ei siis Ovi-palvelua) näytetään monelle Suomessakin. Toivottavasti luvassa ei ole aivan hyytävää yt-takatalvea toukokuuksi.

Yksi Vastaus artikkeliin “Äly vähenee Nokiassa”

jusu: 12.4.2011 kello 19:53

Se Hinta !
On aina eniten ärsyttänyt, brandista ei kannata maksaa Satasia .
Noin 6 Vuotias Nokia 1100 toimii yhä ja Akkukin on vielä kohtuu kunnossa.
Ostin sen hintaan 85 euroa (jos oikein muistan?)
Uusista Gadgeteista eniten kiinnostaa
Tabletti.
Ovat vielä kuitenkin muutaman satasen liikahinnassa.

Kommentoi

Veikko Valtonen

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien toimituspäällikkö, joka vastaa lehden ja verkkolehden uutistoiminnasta. Tämä blogi kommentoi päivän uutisvirtaa ja uutisvalintoja. Tavoitteena on rakentaa yhteyttä toimituksen ja lukijoiden välille sekä vastata uutistoimintaan liittyviin kysymyksiin ja palautteeseen.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle