Näkökulma

« Synttärilahja Kanervalle | Lastu lentää Lontoossa »

Paras tieto ei lohduta

Aihe Ei luokittelua, 2.2.2011 9:37, Veikko Valtonen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sanoo toimineensa parhaan käytettävissä olevan tiedon varassa laatiessaan sikainfluenssan rokotussuosituksia.

Valitettavasti paraskaan tieto ei lohduta narkolepsiaan sairastuneita lapsia ja heidän vanhempiaan.

Rokotteen sai maailmassa 90 miljoonaa ihmistä. Sairastuneita lapsia on vain Suomessa, Ruotsissa ja Islannissa. Täälläkin heitä on vain hyvin vähän. Valitettavasti tilastotkaan eivät lohduta sairastuneita lapsia ja heidän vanhempiaan.

THL pahoittelee tilannetta. Valitettavasti sekään ei lohduta. Jotkut vanhemmat ovat vaatineet vastuullisten henkilöiden eroamista tehtävistään. Vaatimus on ymmärrettävä. Sen toteuttaminen voisi tavallaan helpottaa tuskaa, mutta valitettavasti sekään ei auttaisi sairastuneita.

Jossain määrin tilannetta voisi helpottaa - mutta ei sinänsä ratkaista - se, että valtio mukisematta maksaisi sairastuneille lapsille kunnon korvaukset sairauden vuoksi.

Olisi aivan kohtuutonta, jos sairastuneiden lasten perheet joutuisivat tilanteen takia vielä taloudelliseen ahdinkoon. Monet tietävät, kuinka hankalaa korvausten saaminen on valtiolta. Nyt kitsauteen ei ole varaa.

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.

Veikko Valtonen

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien toimituspäällikkö, joka vastaa lehden ja verkkolehden uutistoiminnasta. Tämä blogi kommentoi päivän uutisvirtaa ja uutisvalintoja. Tavoitteena on rakentaa yhteyttä toimituksen ja lukijoiden välille sekä vastata uutistoimintaan liittyviin kysymyksiin ja palautteeseen.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle