Mikko kisakaupungissa

« Ruisleipää ja mitalikahveja | Spice up your life »

Bolt Wembleyllä

Aihe Lontoon olympialaiset, Yleinen, 10.8.2012 14:51, Mikko Salminen

Vanha Wembley –stadion sai olla näyttämönä lukemattomille unohtumattomille tapahtumille aikanaan. Kaikki Queen –fanit muistavat varmasti vuoden 1986 konsertin. Freddie Mercury jätti lavalle kaiken samoin kuin Englannin pelaajat kentälle vuoden 1966 jalkapallon MM-finaalissa. Geoff Hurstin kuuluisa ”maali” muistetaan ikuisesti tästä Englannin toistaiseksi ainoaan MM-pokaalin päättyneestä ottelusta.

Saimme eilen olla mukana tekemässä olympiahistoriaa, kun USA:n ja Japanin naisten välistä jalkapallomittelöä oli uudella Wembleyllä seuraamassa runsaat 80 000 katsojaa. Katsojamäärä ylitti Atlantan kesäkisojen lukeman. Olympiajalkapallon finaali päättyi Japanin hallinnasta huolimatta USA:n 2-1 voittoon. Alle kymmenen minuutin pelin jälkeen USA:n väreissä väreillyt yleisö räjähti mahtavaan pauhuun, kun amerikkalaisten numero 10 Carli Lloyd puski joukkueensa johtoon. Meteli oli välillä niin hurja, että korviin koski. Eikä vähiten edessä istuneen amerikkalaisnaisen rääkymisestä johtuen.

100 puntaa alakatsomosta ja keskeltä oli minusta käypä hinta tästä olympiamatkamme viimeisestä tapahtumasta. Olihan kyseessä olympiafinaali. Finaalin kunniaksi piti tietenkin maistaa perinteinen fish&chips –annos, kun kerran Englannissa ollaan. Hintaa mauttomalle kalalle ja nihkeille perunoille tuli vaivaiset 10,30 euroa. Turvatarkastukset sisälle tultaessa olivat lepsuimmat, mitä olimme matkallamme kokeneet. Wimbledonissa ja keskustan Beach volley –alueelle mentäessä sekä mies että reppu läpivalaistiin. Wembleyllä tehtiin hyvin löysänoloinen ja pintapuolinen tarkastus. Kaverini reppuun ei edes katsottu. Todella kummallisia eroja turvatarkastuksissa tapahtumapaikalta toiselle.

Wembleyn nurmella käydään jännittävää jalkapallofinaalia, mutta samanaikaisesti stadionin käytävien televisioruutujen ääreen on kerääntynyt kymmeniä ellei satoja ihmisiä. Pisuaari sai odottaa hetken. Oli pakko käydä ihmettelemässä, mitä sieltä oikein tulee. Samalla hetkellä Usain Bolt pamahtaa ruutuun ja ihmiset huutavat aataminomenat soikeina. Miesten 200 metrin finaalia piti nähdä. Bolt maalissa voittajana – ei maailmanennätystä. ”Okei palataan takaisin katsomoon”, kuului monen suusta.

Kommentoi

Mikko Salminen

  • Mikko Salminen on urheiluhullu opiskelija, joka suuntaa unelmansa perässä Lontoon olympialaisiin. Kisatapahtumien ohessa tarkastelun alla on kosolti kaikkea olympialaisiin ja kaupunkiin liittyvää. Tukikohtana toimii aito englantilainen kolmikerroksinen talo Pohjois-Lontoossa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS