Mikko kisakaupungissa

« Pamahduksia yössä | Oi Suomi on »

Healthy and tasty food

Aihe Lontoon olympialaiset, Yleinen, 3.8.2012 15:32, Mikko Salminen

Sanaa herkullinen ja brittiruoka näkee harvoin käytettävän samassa lauseessa. Ja syystä. En ole eläessäni syönyt niin hirveätä hotelliaamiaista, mitä Holiday Inn tarjoili Coventryssä. Brittiläisellä keittiöllä on minusta potentiaalia, mutta kuten suomalaisurheilijoiden kohdalla usein, siitä potentiaalista jää puolet ”piippuun”. Siksipä globaalit keittiöt vetävät etenkin täällä Lontoossa pitemmän korren. Intialainen, kiinalainen, italialainen – you name it. Pubiruokaa ei kuulemma paikallisetkaan voineet kutsua ruoaksi vielä 20 vuotta sitten. Vuonna 2012 voi brittipubeistakin saada maittavan aterian.

Olympia-alueen ruokahuollosta pitää huolta pääasiassa valtavan kokoinen amerikkalaisen hampurilaisketjun kyhäämä ravintola. Maailman suurin lajissaan. Yhtiön vaatimuksesta mistään muualta ei ranskalaisia tipu. Lukuun ottamatta perienglantilaista fish and chips -annosta. Kaiken kaikkiaan lippujen mukana tulleessa infossa luvattu ”healthy and tasty food” loisti poissaolollaan. Koripallo-otteluiden välissä nauttimamme kahden pizzaslicen ja juoman yhteishinnaksi tuli runsaat 13 euroa. Vertailun vuoksi tukikohtamme lähi-intialaisesta irtoaa runsas take-away lounasannos runsaalla neljällä eurolla. Toisaalta mitään ryöstöhintoja kisa-alueilla ei onneksi ole näkynyt.

Salaatteja ja hedelmiä täältä löytyy niukalti. Globaalit pikaruokaketjut hallitsevat ravintomarkkinoita. Ja ruoanlaiton suhteen laiskahkot lontoolaiset näitä palveluja myöskin melko ahkerasti käyttävät. Ruokakaupoissa on kuitenkin tarjolla laaja valikoima erilaisia vihreän ruokaympyränosan tuotteita. Hintatasoltaan perusmarketin vihannekset ja hedelmät ovat melko hintavia. Lontoo on kallis kaupunki ja kaikki korkealaatuinen maksaa.

Maailman kuuluisin tenniskeskus Wimbledon ja planeettamme tämänhetkiset kärkipelaajat estradilla. Tennispäivä keskuskentän lehtereillä ei olisi voinut olla onnistuneempi. Federer, Djokovic ja Sharapova saman päivän aikana. Siinä tennisihmisille ja miksei muillekin miettimisen aihetta. Kolme tapahtumaa takana ja kolme edessä. Kisahuuma alkaa vasta nousta, kun yleisurheilukin pääsee tänään perjantaina vauhtiin. Nyt kohti Horse Guards Paradea ja beach-volley otteluita.

Kommentoi

Mikko Salminen

  • Mikko Salminen on urheiluhullu opiskelija, joka suuntaa unelmansa perässä Lontoon olympialaisiin. Kisatapahtumien ohessa tarkastelun alla on kosolti kaikkea olympialaisiin ja kaupunkiin liittyvää. Tukikohtana toimii aito englantilainen kolmikerroksinen talo Pohjois-Lontoossa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS