Mikko kisakaupungissa

« The Empty Seat | Healthy and tasty food »

Pamahduksia yössä

Aihe Lontoon olympialaiset, Yleinen, 1.8.2012 19:55, Mikko Salminen

Yhtäkkiä kuului pari kovaa pamausta. ”Olikohan ne laukauksia?” Ei kai nyt sentään. Olimme palaamassa olympiapuistosta. Tultuamme metroasemalta ulos näimme yöbussimme pysäkillä tumman kaverin potkimassa pikaruokalan ovea sisään. Jalkakäytävä oli täynnä roskia roskiksesta, jolla kaveri oli aluksi hakannut ovea. Siitä ne pamauksetkin tulivat. Näimme hänen hapuilevan kassaa. Tilanteet etenivät nopeasti, sillä samalla hetkellä kun kaveri pääsi sisään ensimmäiset poliisit jo saapuivat paikalle.

Muutama minuutti ja ryöstöretkellä ollut laitapuolenkulkija kannettiin ulos särkyneestä ovesta. Poliisit paikkasivat ambulanssia odotellessa kaverin rytäkässä avautunutta jalkaa kadulla. Kaveri näytti olevan poliisin tuttu ja koko hässäkkä oli ohi tyylikkäästi vajaassa 20 minuutissa. Jälkikäteen ajateltuna oli meidän onni, että kyseessä ei ollut aseellinen ryöstö.

Kaikille tulee elämässään tapahtumia, jotka on verkkokalvojen lisäksi tallennettava myös nauhalle. Lapsen syntymä. Omat häät. Eiliset koripallo-ottelut Ranska-Argentiina ja illan helmenä Tunisia-USA olivat urheilutapahtumina tähänastisen elämäni upeimmat. Kamera kävikin kuin Singer-ompelukone.

Yhdysvaltain tähdet vaihtoivat toiselle jaksolle isomman vaihteen päälle, jonka jälkeen yleisö sai mitä se oli tullut hakemaankin. Donkkeja, hienoja kuvioita, mutta ennen kaikkea yritteliään ja ylivoimaisen USA:n joukkueen. Joukkue on tasoltaan niin laaja, että sillä oli varaa pitää Kobe Bryant penkillä hänen saatuaan kolmannen virheensä. Koko asetelman huipensi tunisialaispelaajan kenkäänsä pyytämä nimikirjoitus herra Bryantilta ottelun päätyttyä.

Olympiapuistoon matkatessa saimme kokea, miltä tuntuu olla pakattuna kuin tehotuotantosiat. Metron vaunussa tunnelma oli kuin suoraan juhannussaunasta. Lämpötila lähenteli 60 astetta Celsiusta ja tilaa per henkilö ei voinut vähempää enää olla.

Stratfordin kaupunginosaan Itä-Lontooseen noussut olympiapuisto on kokonaisuudessaan vaikuttava. Kaikki areenat ja stadionit ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Kaikki tarkastukset olivat ohi silmänräpäyksessä ja alueen kruununjalokivi olympiastadion loisti upeana iltavalaistuksessa.

Itä-Lontoo loistaa olympialaisten ajan huolimatta vaarallisen alueen historiastaan. Mikä tilanne on turistien lähdettyä? Pystyvätkö alueen yhteisöt varastoimaan kisoista maksimaalisen hyödyn ja muuttamaan käsityksiä pimeästä Lontoosta.

Kommentoi

Mikko Salminen

  • Mikko Salminen on urheiluhullu opiskelija, joka suuntaa unelmansa perässä Lontoon olympialaisiin. Kisatapahtumien ohessa tarkastelun alla on kosolti kaikkea olympialaisiin ja kaupunkiin liittyvää. Tukikohtana toimii aito englantilainen kolmikerroksinen talo Pohjois-Lontoossa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS