Mikko kisakaupungissa

« Lampaita ja lammaskoiria | Pamahduksia yössä »

The Empty Seat

Aihe Lontoon olympialaiset, Yleinen, 30.7.2012 21:13, Mikko Salminen

Tyhjistä paikoista ja katsomoista on riittänyt täällä puhetta ensimmäisestä kisapäivästä lähtien. VIP-henkilöille tarkoitetut parhaat paikat ovat ammottaneet monin paikoin tyhjyyttään. Twitter-mikropalvelussa käyttäjä ”The Empty Seat”-huumoritili on kerännyt jo lähes 10 000 seuraajaa. Yli 150 000 ulkomaisille kisaturisteille tarkoitettuja lippuja on jäänyt lojumaan kisajärjestäjien nurkkiin. Paikalliset ovat asiasta käärmeissään ja osa on ehdottanut jopa sanktioita käyttämättömistä lipuista. Taskussani polttelevat 6 kisalippua on siis ollut monelle paikalliselle utopiaa. Saimme omin silmin todistaa VIP-vieraiden ”laiskuuden” Coventryssä eilen.

Mexicon ja Gabonin pelaajien esittäytyminen muutamalle pääkatsomossa istuneelle arvovieraalle oli koominen näky muun stadionin velloessa yleisöstä. City of Coventry- stadionin katsojat saivat kokea kaksi melko tasapaksua ottelua. Gabonin pyristelyt Mexicoa vastaan lopetti meksikolaisten supertähti Giovani dos Santos kahdella maalillaan. B-lohkossa eurooppalaisten mainetta ylläpitävä Sveitsi jätti todella karvaan maun esityksellään Etelä-Koreaa vastaan. Korealaisten maltillinen pallonhallintapeli tuotti ansaitun 2-1 voiton.

Turvatarkastukset stadionin ulkopuolella olivat odotetun tiukat. Reppu tutkittiin ja tungettiin sinetöityyn muovisäkkiin. Nesteistä oltiin äärimmäisen tarkkoja. Yön yli reissuun varautuneet suomalaispojat joutuivat luopumaan valtaosasta hygieniatarpeitaan. Stadionin sisällä olut- ja ruokajonot matelivat todella hitaasti. Tapahtuma ”huusi” katsomoissa kierteleviä myyjiä laatikko niskassaan, joita näkee monissa urheilutapahtumissa etenkin Yhdysvalloissa. Kuljetukset stadionille ja takaisin toimivat taas moitteettomasti. Coventrysta kaupunkina itsessään jäi varsin hyvä kuva. Vaikka täällä on sanonta ”He´s been sent to Coventry”, joka viittaa syrjäytyneeseen ja heikkoon ihmiseen.

Avajaiset olivat yhdet komeimmista elleivät olympiahistorian komeimmat. Monet supertähdet Maccasta Daniel Graigiin järjestivät ikimuistoisen tapahtuman. Esiintyjien palkkiot jäivät normaalista palkkiotasosta. Sopimusteknisistä syistä artisteille maksettiin vaivainen yhden punnan palkkio. Paikallisessa yökerhossa ihmiset ottivat avajaishuuman melko rauhallisesti. Monet tuskin jaksoivat edes katsoa koko lähetystä. Ravintolan käymälässä istunut ”hovimestari” yllätti meidät läsnäolollaan. Roteva mies annosteli asiakkaille saippuan ja ojensi käsipyyhkeitä. Hienoa palvelua. Milloin tämä nähdään Turussa?

Kisat jatkuvat meidän osalta huomenna sillä kaikkein odotetuimmalla. Illalla kymmenen jälkeen paikallista aikaa USA ottaa mittaa koripallossa Tunisiasta olympiaparketilla. Kobe ja kumppanit laittavat tunisialaisparat pyörryksiin. Toivottavasti joukkueen kuski ei ole ensimmäistä päivää töissä, sillä pelaajien suunnistusvaisto tuskin pelaa hetkeen ottelun päätyttyä.

2 Vastausta artikkeliin “The Empty Seat”

Marcelino: 30.7.2012 kello 22:12

Hieno blogi Mikko! Luen varmasti loppuun asti. Huolimatta siitä, että sanoit viimeisimmässä postissasi Giovani dos Santosia supertähdeksi. Eikö se ole hieman sama kuin sanoisi esimerkiksi Tottenhamia Valioliigan jättiläiseksi?

Keep up the good work!

Pete: 31.7.2012 kello 15:02

Terve!
Kiitos kommenteistasi. Meno paikanpäälle lienee hurjaa, ja hinnoittelu senmukainen? Pitääkö paikkansa, että ranskalaiisia perunoita saa myydä vain eräs amerikkalainen pikaruokaketju?
Tsemppiterveisiä!

Kommentoi

Mikko Salminen

  • Mikko Salminen on urheiluhullu opiskelija, joka suuntaa unelmansa perässä Lontoon olympialaisiin. Kisatapahtumien ohessa tarkastelun alla on kosolti kaikkea olympialaisiin ja kaupunkiin liittyvää. Tukikohtana toimii aito englantilainen kolmikerroksinen talo Pohjois-Lontoossa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS