Mikko kisakaupungissa

« Se on menoa nyt | The Empty Seat »

Lampaita ja lammaskoiria

Aihe Lontoon olympialaiset, Yleinen, 27.7.2012 17:31, Mikko Salminen

Tänään illalla sitten poltetaan tuohta ja ammutaan ilotulitteita. Lontoon olympialaisten viralliset avajaiset syövät arvioiden mukaan 27 miljoonaa puntaa. Kentällä nähdään muiden muassa 70 lammasta ja muita maatilan asukkeja.

Toisella puolella tukikohtaamme asuva pariskunta oli onnistunut hankkimaan liput avajaisiin olympiastadionille. Hintaa lipuille kertyi 1000 puntaa kappale. Danny Boyle saa kyseisellä hinnalla järjestää aikamoisen spektaakkelin.

Eilisen lennon jälkeen majoittuminen on sujunut vieraanvaraisen emännän toimesta mutkattomasti. Lähikioskin intialaiskauppias sylkee edelleen sanoja yhtä nopeasti kuin Tommi Lindgren räppää. Kantakuppilan eli rehellisen englantilaisen pubin tunnelma on kaikessa miesvoittoisuudessaan tutun turvallinen.

Lähialueen esittelyn jälkeen ruokailu italialaisravintolassa oli ensimmäinen sukellus paikallisten olympia-ajatuksiin. Lontoolaisen herrasmiehen odotukset Ison-Britannian mahdollisuuksista olivat odotetun varovaiset. Mo Farah ja ratapyöräilijät ovat isäntämaan vahvimmat mitalisuosikit. Sen sijaan tieto meidän olevan Suomesta ja Turusta sai herran ylistämään juoksijalegendaamme. Paavo Nurmen uroteot tiedettiin tarkasti ja Lasse Viréniä tai muita mestareita ei samaan kastiin laskettu.

Pohjois-Lontoon asukkaat saivat osansa olympiatulesta ja savusta keskiviikkona. Naapurusto oli kerääntynyt sankoin joukoin kadunvarsille ihmettelemään kuinka liekki paloi Harry Potter- leffoista tutun Rupert Grintin kannattelemassa soihdussa.

Ryan Giggs teki arvokisadebyyttinsä tasapeliin päättyneessä ottelussa Senegalia vastaan. Tasapeliä pidettiin yleisesti oikeutettuna tuloksena paikallisessa mediassa. Yhtään jalkaa ei mennyt tiettävästi poikki huolimatta senegalilaisviikatteiden aktiivisuudesta.

Avajaisruuhkan pelottamana kisakylään tutustuminen saa odottaa lauantaihin. Silloin olisi tarkoitus käydä kokemassa ainakin maailman suurin keltaisilla kaarilla varustettu pikaruokakompleksi. Metsät on kaskettu, pellot jo raivattu. Avajaiset alkakoon.

2 Vastausta artikkeliin “Lampaita ja lammaskoiria”

Lyyn Masa: 27.7.2012 kello 18:31

Moi!

Korvenperän kisastudio on todella tyytyväinen blogikirjoituksiisi!

t: Nocturnen ja Karoliina 2 miehistöt!

T-paita: 27.7.2012 kello 22:41

Nautinnollista luettavaa! :)

Kommentoi

Mikko Salminen

  • Mikko Salminen on urheiluhullu opiskelija, joka suuntaa unelmansa perässä Lontoon olympialaisiin. Kisatapahtumien ohessa tarkastelun alla on kosolti kaikkea olympialaisiin ja kaupunkiin liittyvää. Tukikohtana toimii aito englantilainen kolmikerroksinen talo Pohjois-Lontoossa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS