Mikko kisakaupungissa

| Lampaita ja lammaskoiria »

Se on menoa nyt

Aihe Lontoon olympialaiset, Yleinen, 26.7.2012 8:07, Mikko Salminen

Atlanta 1996 ja Heli Rantasen keihästaisto vuonomaan Trine Hattestadia vastaan. Tuona päivänä alta kymmenvuotiaan pojan ja penkkiurheilun yhteinen liitto siunattiin lopullisesti. Pingis tai melonta, voimistelu tai käsipallo. Kaikki katsottiin, vaikka lähetykset tulivat keskellä yötä ja välillä ruudussa roihusi pelkkä olympiatuli.

Muutama EU-tukipaketti myöhemmin on aika vetää viiva kohdan – ”Olympialaiset paikan päällä”- kohdan yli. Kisojen isännyyden mentyä Lontoolle alkoi kahden ystäväni kanssa matkasuunnitelmat ja näin lähtöä edeltävänä iltana matkakuume lähentelee jo vaarallisia lukemia.

Jalkapallofanaatikkona olympiafutis oli itsestään selvä valinta. Eniten sykettä kuitenkin nosti mahdollisuus nähdä USA:n koripallotähdet. Lippuarvonnan koittaessa jäimme vaille yleisurheilun ja uinnin lippuja. Mutta helpotusta tähän tuskaan toi tieto USA-Tunisia koripallo-ottelun lipuista. Kobe Bryant ja LeBron James nostelemassa palloa koriin samassa joukkueessa. Heinäkuun viimeinen päivä on ympyröity kalenteriin paksulla kynällä.

Tennis, lentopallo ja beach-volley löytyvät myös ohjelmasta runsaan kahden viikon kisamatkan aikana. Eniten kihelmöintiä aiheuttaa kuitenkin negatiivisessa mielessä liikkuminen kisapaikoille ja takaisin tukikohtaamme. Vaikka minulla kokemusta Lontoon julkisilla kulkemisesta onkin, ei sillä ihmismäärällä, joka kisojen aikana kaupungissa pyörii, voi välttyä kommelluksilta. Pakkasinkin mukaan erikseen lisähermoja ja kärsivällisyyttä.

Paikallisessa asunnossa majailtaessa on lontoolaisten kokemuksia ja ajatuksia olympialaisista mielenkiintoista kuulla. Kaikki eivät kuuleman mukaan ole niin innoissaan kuin kisamatkalle lähtevät turistit. Rahankulutus kisojen valmistelussa ainakin on ollut reipasta. Viivan alle tuskin jää kovinkaan paljon Lontoon olympialaisten jäljiltä.

Pohjois-Korea vastaan Sveitsi jalkapallossa ensi sunnuntaina ja paikkana Coventry. Onkohan Kim-Jong un lehtereillä? Sitä ennen olisi päästävä perille Pohjois-Lontooseen.

3 Vastausta artikkeliin “Se on menoa nyt”

UV: 27.7.2012 kello 0:53

Moro, hyvä blogi varmasti tulossa.

Kim-Jong unia tuskin näet, koska kyseessä taitaa olla kuitenkin Etelä-Korea, ei Pohjois-Korea.

Mikko Salminen: 27.7.2012 kello 1:11

Totta puhut, hyvä tarkennus! Naisten puolella tapahtunut Pohjois-Korea – Etelä-Korea lippusekoilu sekoitti pasmat. Naisten jalkapallon finaalissa Wembleyllä sitten viimeistään nähdään Kimin maanaiset.

UV: 27.7.2012 kello 1:16

Ajattelinkin, että onko tässä kyseessä korkeamman tason huumorista lippusekoilun tiimoilta ja en vaan tajua :) Anyway, pistähän kisapäivityksiä ahkerasti tulemaan…

Kommentoi

Mikko Salminen

  • Mikko Salminen on urheiluhullu opiskelija, joka suuntaa unelmansa perässä Lontoon olympialaisiin. Kisatapahtumien ohessa tarkastelun alla on kosolti kaikkea olympialaisiin ja kaupunkiin liittyvää. Tukikohtana toimii aito englantilainen kolmikerroksinen talo Pohjois-Lontoossa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS