Messublogi

« Kuisti kutsuu! |

Kolumbuksen retki päättyy kohta

Aihe Ei luokittelua, 7.10.2012 18:04, Messublogin kirjoittaja

Turun kansainvälisillä Kirjamessuilla on eletty kolme hienoa päivää. Messukeskus on pullistellut kirjoista, tieteestä ja ruoasta kiinnostuneita ihmisiä. Paavo Arhinmäki veti perjantaina ison auditorion täyteen avajaisissa ja Sofi Oksasen ja Jenni Haukion lennokas keskustelu sai aikaan kirjamessujen kaikkien aikojen yleisöennätyksen. Edellistä ennätystä jakoivat John Irving sekä duo Heli Laaksonen ja Lauri Tähkä.

Nyt sunnuntaina väkeä tulee sisään tasaisena virtana. Päivän ehdoton kokokohta lienee presidentti Sauli Niinistön ja kirjailija Jörn Donnerin keskustelu Euroopan tulevaisuudesta. Kirjamessujen kohokohtia ovat olleet ihanat espanjalaiset kirjailijat Cristina Lopez Barrio ja Nerea Riesco, jotka ovat sympaattisesti kertoneet kirjoistaan sekä ohjelmalavoilla että Espanjan suurella messuosastolla.

Olo on kuin Kolumbuksella, joka on tullut pitkän valtamerimatkan jälkeen Länsi-Intian saarille. Pitkä 21 vuotta kestänyt matka on tehty. Onneksi kirjamessulaivaan on saatu uusi loistava kapteeni Jenni Haukio, joka tulee luotsaamaan messulaivaa seuraavat 21 vuotta. Olen hyvästellyt vanhoja yhteistyökumppaneitani, joiden kanssa olen tehnyt töitä kymmeniä vuosia. Tulin töihin ja aamulla kello kahdeksan ja kiertelin tyhjiä halleja, ihastelin kekseliäitä osastoja, istuin Agricola-lavan reunalla ja annoin ajan kulua.

Toivotan teille lukijoille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Kari J.Kettula

Kommentoi


Kirjoittajat

  • Turun kansainvälisten kirjamessujen uusi ohjelmapäällikkö Jenni Haukio ja tehtävästä väistyvä Kari J. Kettula vuorottelevat blogin kirjoittajana. Haukiolle syksyn kirjamessut ovat ensimmäiset ohjelmapäällikön roolissa. Kettula syksyn messut ovat viimeiset isännän asemassa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS