Messublogi

« Loppusuora avautuu - Syksyn suurmessutapahtuma alkaa perjantaina 5.10. | Kolumbuksen retki päättyy kohta »

Kuisti kutsuu!

Aihe Ei luokittelua, 2.10.2012 8:49, Messublogin kirjoittaja

Turun Kirjamessuilla on tänä vuonna ensimmäistä kertaa kokonaan uusi lava, Kuisti.  Kuistilla on esillä unohdettuja ja toisaalta unohtumattomia kirjailijoita, vanhaa kirjallisuutta sekä menneen ajan ilmiöitä uudessa ajassa tulkittuna. Kuistin tunnelmaa värittävät samanaikaisesti sekä nostalgia että uutuudenviehätys.

Idea Kuistiin syntyi sen oivaltamisesta, kuinka paljon meillä Suomessa onkaan sellaista kirjallisuutta, jota luettaisiin ja rakastettaisiin, jos sen äärelle vain löydettäisiin. Lava sijoittuu messuillamme B-halliin  antikvaaristen kirjamyyjien läheisyyteen, sillä Kuistilla ollaan kotona siellä, missä vanha kirjallisuus elää ja kukoistaa.

Joka syksy saamme iloita valtavasta määrästä uutuuskirjoja, mutta olemassa on myös vuosikymmenien kerrostuma ajatonta ja elinvoimaista kirjallisuutta, joka odottaa löytäjäänsä kirjastoissa, antikvariaateissa, vinteillä ja varastoissa. Tätä kerrostumaa ja siitä kumpuavia tarinoita Kuistilla tutkitaan.

Kuisti tuo esiin sellaista omassa ajassaan vaikuttanutta ja laadukasta kirjallisuutta, joka ansaitsisi tulla näkyvämmäksi ja muistetummaksi. Toisaalta lavalla voidaan käsitellä myös uutuuskirjoja, erityisesti jos niiden sisällöt jotenkin liittyvät ”kuistimaiseen arkeen”. Sellaiseen, jossa vielä oli iltaisin aikaa kokoontua yhteen pohdiskelemaan maailmanmenoa, idyllejä ja ihanteita.

Kuistin ohjelma käynnistyy kaikkina messupäivinä klo 11.00 Unohtumattomat! –teemalla, jossa tunnetut kirjailijat kertovat teoksista, jotka ovat jättäneet heihin lähtemättömän muistijäljen. Tervetuloa mukaan!

Jenni Haukio, ohjelmapäällikkö

Kommentoi


Kirjoittajat

  • Turun kansainvälisten kirjamessujen uusi ohjelmapäällikkö Jenni Haukio ja tehtävästä väistyvä Kari J. Kettula vuorottelevat blogin kirjoittajana. Haukiolle syksyn kirjamessut ovat ensimmäiset ohjelmapäällikön roolissa. Kettula syksyn messut ovat viimeiset isännän asemassa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS